Головна » 2023 » Жовтень » 24 » Викладачі МДУ досліджуватимуть міграційну політику для розвитку трудового потенціалу України
18:30
Викладачі МДУ досліджуватимуть міграційну політику для розвитку трудового потенціалу України

Завдяки відкритості Маріупольського державного університету до співпраці та бажанні працювати на благо рідної країни його викладачі беруть участь у реалізації соціально значущих ініціатив. 

Одним із таких залучень став проєкт Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування – «Візія-2033. Збереження та розвиток трудових ресурсів України в найближче десятиріччя». Завдяки партнерській угоді з установою викладачі кафедри економіки праці МДУ проводитимуть науково-дослідну роботу у межах проєкту. 


Професорка Світлана Калініна, доцентки Світлана Ланська і Валерія Подунай проаналізують міграційну політику держав для формування орієнтирів рівноправного включення України до світового трудоресурсного простору.

 

На сьогодні міжнародна міграція виступає потужним драйвером економічного розвитку, одночасно формуючи як нові можливості, так і комплекс викликів для країн. Глобальний трудоресурсний дефіцит призводить до активізації міжнародної трудової міграції в світі. За даних умов вирішення завдань поствоєнного відновлення України і забезпечення подальшого економічного розвитку напряму залежить від стану трудоресурсного забезпечення. Саме цьому присвячене дослідження, яке проводитимуть викладачі Маріупольського університету у межах проєкту,

– завідувачка кафедри економіки праці Світлана Калініна.


12 жовтня відбулася презентація проєкту народним депутатам нескореної країни. Учасники проєкту виступили на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. За словами директора Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника вже зараз потрібно сприяти розвитку економіки України після головної перемоги: дбати про повернення українців із-за кордону, скорочення обсягів трудової міграції і залучення трудових кадрів з інших країн. 

 

Читайте такожЄвропейські ідеї, цінності та перспективи: МДУ відновив традицію проведення Дня кар'єри ЄС
 

Переглядів: 261 | Додав: Press