Головна » 2019 » Жовтень » 28 » Академічна доброчесність: викладачі МДУ пройшли стажування у Варшаві
12:31
Академічна доброчесність: викладачі МДУ пройшли стажування у Варшаві

Викладачі Маріупольського державного університету взяли участь у стажуванні для освітян «Академічна доброчесність: виклики сучасності», яке проходило з 22 по 25 жовтня в Університеті кардинала Стефана Вишинського у Варшаві. Поїздка відбулася за підтримки Фундації ADD та Польсько-української фундації «Інститут міжнародної Академічної і Наукової Співпраці» (IIASC).

До Варшави вирушили завідувач кафедри математичних методів та системного аналізу, професор Тетяна Шабельник, доцент кафедри менеджменту Марина Горбашевська, доценти кафедри педагогіки та освіти Марина Нетреба й Ірина Тимофєєва.


Стажування мало на меті ознайомлення з європейськими підходами до вирішення питання наукового плагіату і популяризації академічної доброчесності, а також підвищення кваліфікації освітян і поглиблення співпраці між Україною і Польщею в академічній та науковій галузях.


Викладачі МДУ взяли участь у науковому круглому столі «Запобігання плагіату в освітньому та науковому середовищі. Програмні засоби для виявлення можливого плагіату у наукових та академічних роботах», який проводили польські експерти компанії Plagiat.PL, й у брифінгу на тему «Огляд основних правових та організаційних моментів навчання у Польщі».


Також у рамках програми стажування освітяни відвідали заклади вищої освіти Варшави, зокрема один із кращих вишів Польщі – Академію Леона Козьмінського.


По завершенні стажування учасники отримали сертифікати. 
 

Читайте такожДоцент МДУ Світлана Арабаджи відвідала Грузію у рамках програми «Демократична школа»

Переглядів: 1091 | Додав: Press