Головна » 2019 » Вересень » 25 » Ансамбль «Промінь» і вокалісти МДУ презентували українську культуру на Кіпрі
14:14
Ансамбль «Промінь» і вокалісти МДУ презентували українську культуру на Кіпрі

Народний ансамбль народного танцю «Промінь» і вокалісти Маріупольського державного університету Анна Шибаєва та Максим Костенко взяли участь у XIV Середземноморському фестивалі народного танцю, який проходив у місті Ларнака (Республіка Кіпр) з 13 по 17 вересня. Захід проводила Асоціація культурної спадщини Нікосії за підтримки мерії Ларнаки.

У фестивалі взяли участь танцювальні колективи з Болгарії, Греції, Грузії, Єгипту, Ізраїлю, Латвії, Республіки Кіпр та України. Ансамбль «Промінь» Маріупольського державного університету був єдиним колективом, який представляв Україну. Поїздка була організована за сприяння ректора МДУ, професора, Почесного Генерального консула Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтина Балабанова і кіпрського бізнесмена родом із Маріуполя Дмитра Якушева.


На відкритті фестивалю, яке проходило в столиці Кіпру – Нікосії, присутніх привітали президент Асоціації культурної спадщини Нікосії Рея Іоанніду, президент Комітету культури муніципалітету Нікосії Леоні Орфаніду та мер Нікосії Константинос Йоркатзіс. За традицією фестиваль розпочався урочистою ходою учасників містом, після чого колективи представили глядачам свої танцювальні програми. Фестиваль продовжився у Ларнаці, де учасники протягом трьох днів знайомили жителів і гостей міста з культурою своїх країн.


Для міжнародного фестивалю учасники ансамблю «Промінь» і вокалісти університету підготували три яскраві 10-хвилинні концертні програми: «Привітальна програма», «Українське весілля» і «Моя Україна» (танці різних регіонів). До поїздки на Кіпр колектив почав готуватися ще навесні – керівники ансамблю Катерина Пупирєва та Олексій Ковальов розробляли нові постановки, ретельно підбираючи хореографію та музичний супровід з урахуванням особливостей різних регіонів України. Тренування проходили чотири рази на тиждень, а в останній тиждень перед поїздкою репетиції проходили щоденно.


Кіпрські глядачі незмінно тепло й емоційно зустрічали виступи творчої молоді МДУ, яка презентувала розмаїття національної культури за допомоги вокальних і танцювальних номерів. На урочистій церемонії завершення фестивалю представники Посольства України у Республіці Кіпр особисто привітали керівників ансамблю «Промінь» Катерину Пупирєву та Олексія Ковальова, відзначивши високий рівень професіоналізму учасників колективу.


Читайте також: Гордість МДУ: ансамбль «Промінь» підтвердив звання «народного» (інтерв’ю з керівниками колективу)

Переглядів: 1040 | Додав: Press2