Головна » 2019 » Березень » 15 » Перегляд фільму, вікторина і виступ англійського театру: у МДУ провели День культурних традицій Ірландії
16:14
Перегляд фільму, вікторина і виступ англійського театру: у МДУ провели День культурних традицій Ірландії

15 березня у рамках Декади студентської науки кафедра теорії та практики перекладу Маріупольського державного університету провела тематичний англомовний захід «День культурних традицій Ірландії», приурочений до національного свята Ірландії – Дня святого Патрика.

До заходу долучилося понад 50 школярів та студентів спеціальностей «Переклад (англійська)», «Переклад (новогрецька)», «Переклад (італійська).


Захід провела в. о. завідувача кафедри теорії та практики перекладу Марія Смирнова. Вона окреслила основні факти про Ірландію та ірландську мову, після чого запропонувала присутнім до перегляду короткометражну стрічку «This is Ireland». Також у рамках заходу студенти взяли участь у краєзнавчій вікторині та виконали фонетичне завдання на матеріалі ірландських пісень.


Родзинкою зустрічі став виступ англійського театру з виставою «Meeting st. Patrick» за участі студентів спеціальності «Переклад (англійська)» Белли Гамідової та Максима Костенко під керівництвом асистента кафедри теорії та практики перекладу Яни Панової. 


По завершенні свята всі присутні отримали солодкі подарунки та сувеніри, а школярі приступили до написання всеукраїнської олімпіади з англійської мови. Організаторами олімпіади виступили волонтери центру «Вікно в Америку» Яна Панова та Олена Буніна.  


Читайте також: Викладач МДУ Марія Смирнова забезпечувала переклад тренінгу американського медіатора

Переглядів: 1061 | Додав: Press