Головна » 2019 » Червень » 12 » Директор Європейської організації публічного права, професор Спиридон Флогаітіс – Почесний професор МДУ
14:26
Директор Європейської організації публічного права, професор Спиридон Флогаітіс – Почесний професор МДУ

12 червня у Маріупольському державному університеті відбулись урочисті збори з нагоди присвоєння звання Почесного професора МДУ директору Європейської організації публічного права, професору Спиридону Флогаітісу.

Спиридон Флогаітіс – всесвітньо відомий вчений, юрист, адвокат, політик, автор сотень наукових робіт, який читає лекції у провідних університетах по всьому світу. Він є професором публічного права Афінського університету, Почесним членом Коледжу Вулфсона (Кембриджський університет), Почесним доктором Лісабонського університету й Університету політології та публічного управління (м. Бухарест). 


Спиридон Флогаітіс працював на відповідальних посадах адвоката, а потім судді у Державній раді Греції, двічі виконував обов’язки міністра внутрішніх справ Греції, був заступником міністра з європейських справ Греції, пройшов шлях від члена до голови Адміністративного трибуналу ООН. Його заслуги і досягнення відзначені високими державними нагородами Франції, Італії, Угорщини, Португалії та інших країн.


Урочисту церемонію вручення мантії та диплому Почесного професора провів ректор МДУ, член-кореспондент НАПН України, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. Він зазначив, що рішення про присвоєння звання, яке одноголосно прийняла Вчена рада університету, є цілком закономірним. МДУ протягом багатьох років плідно співпрацює з Європейською організацією публічного права і є першим університетом України, прийнятим до складу цієї міжнародної організації.


З 2006 року на базі університету працює Представництво ЄОПП в Україні, яке сприяє розвитку юридичної освіти і науки, підвищенню правової грамотності населення. Саме МДУ за підтримки професора Флогаітіса сприяв приєднанню України до Європейської організації публічного права (в якості спостерігача). Також результатом співпраці є участь студентів Маріупольського держуніверситету в міжнародних програмах ЄОПП, реалізація спільних наукових проектів у рамках програми Еразмус+, проведення наукових заходів за сприяння цієї авторитетної організації.


Професор Флогаітіс вже не раз відвідував МДУ, читав лекції студентам, брав участь у науково-практичних конференціях. Під час нинішнього візиту обговорювалися питання підтримки юридичних спеціальностей МДУ, зокрема, нової спеціальності «Міжнародне право», яка відкрилася в університеті цього року. Так, Спиридон Флогаітіс повідомив, що цього року ЄОПП виділить чотири стипендії на навчання студентів МДУ в Академії європейського публічного права в Афінах.


Читайте також: Студенти-правознавці МДУ проходитимуть стажування в Афінському університеті

Переглядів: 1468 | Додав: Press2