Головна » 2019 » Червень » 11 » Ректор МДУ Костянтин Балабанов взяв участь у зустрічі представників Грецької Республіки з керівництвом Нацполіції
18:38
Ректор МДУ Костянтин Балабанов взяв участь у зустрічі представників Грецької Республіки з керівництвом Нацполіції

Директор Європейської організації публічного права, екс-міністр внутрішніх справ Греції Спиридон Флогаїтіс, якому завтра присвоять звання Почесного професора Маріупольського державного університету, зустрівся з першим заступником Голови Національної поліції України - начальником кримінальної поліції, генералом поліції другого рангу В’ячеславом Аброськіним, який є членом Наглядової ради МДУ.

Зустріч проходила за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Грецької Республіки в Україні Георгіоса Пукаміссаса і ректора МДУ, професора, Почесного Генерального консула Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтина Балабанова. Обговорювалися питання міждержавної співпраці у сфері реформування правоохоронних структур, розвитку публічного права в Україні та реалізації спільних проектів, наприклад, організації майданчика для співпраці між українською і грецькою поліцією.

​​​​​​
МДУ має великий досвід співпраці з Нацполіцією та Європейською організацією публічного права (ЄОПП). Яскравим прикладом такої взаємодії є міжнародна конфренція «Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні», яка була відбулася у травні цього року. Ще одним напрямом співробітництва є підтримка розвитку юридичних спеціальностей у Маріупольському держуніверситеті, яку надають Національна поліція України, зокрема ГУНП в Донецькій області, і Європейська організація публічного права.


Під час візиту професора Флогаітіса в МДУ планується обговорити нові можливості взаємодії, в тому числі організацію практики студентів-правознавців на базі ЄОПП та реалізацію спільних наукових проектів у рамках програми Європейської комісії Еразмус+.


За матеріалами офіційного сайту Національної поліції України npu.gov.ua


Читайте також: Студенти-правознавці МДУ проходитимуть стажування в Афінському університеті

Переглядів: 1403 | Додав: Прес-центр