Головна » 2019 » Грудень » 9 » Доцент МДУ Ганна Трифонова відвідала міжнародний культурний воркшоп в Італії
16:04
Доцент МДУ Ганна Трифонова відвідала міжнародний культурний воркшоп в Італії

Завідувач кафедри італійської філології Маріупольського державного університету Ганна Трифонова взяла участь у міжнародному воркшопі «Данте в українській літературі (культурні італійсько-українські відносини)».

Захід проходив на базі Флорентійського університету з ініціативи Італійської асоціації українських досліджень (AISU) та Посольства України в Італійській Республіці. 


Ганна Трифонова була єдиною представницею української академічної спільноти, запрошеною для участі у міжнародній зустрічі, що свідчить про визнання МДУ провідним осередком дослідження питань українсько-італійської взаємодії. На воркшопі вона висвітлила тему «Образ Італії в інтерпретації Михайла Коцюбинського», звернувши увагу на враження письменника від його подорожей Італією та його імпрессіоністичну авторську манеру. 


Про сучасний стан та перспективи італійсько-українських перекладів в Україні розповіла відома українська перекладачка італійської літератури Мар’яна Прокопович. Також серед доповідачів були професор Римського університету ла Сапієнца Оксана Пахльовська, професор Міланського університету Джованна Броджи, професор Флорентійського університету Джованна Сьєдіна, чиї виступи були присвячені українському сліду в італійській культурі.


На память про цей міжнародний захід Оксана Пахльовська і Джованна Броджи зробили дарчій напис у їх спільній монографії про творчість Тараса Шевченка, яка активно використовується при підготовці італістів у МДУ.


Читайте також: Доцент МДУ Наталя Воєвутко відвідала Чехію в рамках освітнього проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті»


Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ
 

Переглядів: 1060 | Додав: Press2