Головна » 2019 » Травень » 21 » Доцент МДУ Юлія Кажан є учасницею проекту «Німецькі сліди в Україні»
12:03
Доцент МДУ Юлія Кажан є учасницею проекту «Німецькі сліди в Україні»

В. о. завідувача кафедри німецької та французької філології Маріупольського державного університету, доцент Юлія Кажан взяла участь у щорічному конгресі Асоціації польських германістів, який проходив 17-19 травня у Ополе (Польща).

На конференції викладач МДУ представила доповідь «Німецька мова в Україні та можливості дидактизації матеріалів для занять з німецької мови», яку підготувала у співавторстві з колегою – лектором Німецької академічної служби обмінів Хеннінгом Радке (Амстердамський університет, Нідерланди).


Доповідь підготовлена у рамках участі Юлії Кажан у проекті «Німецькі сліди в Україні». Проект організований Науково-дослідницьким центром з питань Центральної, Південної та Східної Європи Університету Регенсбургу (Німеччина). Він об’єднав науковців з Німеччини та України і передбачав дослідження німецьких слідів в Україні та розробку дидактичних матеріалів з метою їх використання у навчальному процесі.
 

Це був мій перший досвід підготовки наукової доповіді спільно з колегою з Німеччини. Хеннінг Радке закінчив Берлінський Вільний університет і протягом п’яти років працює лектором DAAD в Амстердамі. Наша співпраця була дуже плідною і сприяла поглибленню знань стосовно можливостей використання інформаційних технологій у навчальному процесі та розширенню наукових контактів,

– Юлія Кажан.


Наступна зустріч науковців-учасників проекту «Німецькі сліди в Україні» запланована на серпень цього року. Під час заходу планується проведення воркшопів з тематики проекту для студентів-учасників літнього табору у Львові.


Читайте також: Еразмус+: доцент МДУ Світлана Арабаджи вчилася розвивати бізнес-навички у молоді шляхом неформальної освіти

Переглядів: 1129 | Додав: Press2