Головна » 2019 » Серпень » 5 » Доцент МДУ Юлія Кажан відвідала країнознавчий семінар у Відні
14:34
Доцент МДУ Юлія Кажан відвідала країнознавчий семінар у Відні

Завідувач кафедри німецької та французької філології Маріупольського державного університету Юлія Кажан взяла участь у країнознавчому семінарі «Вишукана Австрія», який проходив з 29 липня по 5 серпня у Відні. Захід був організований за підтримки Федерального міністерства з питань освіти, науки та досліджень Австрії та програми «Мова і культура».

У семінарі взяли участь 22 викладачі німецької мови з Ірландії, США, В’єтнаму, Іспанії, Мексики, Куби, Ірану, Єгипту, Грузії та інших країн.


Протягом тижня учасники відвідували заняття на базі навчального центру «Kardinal König Haus», а до цього ще три тижні навчалися в онлайн-режимі.


Викладачі розглянули особливості австрійського варіанту німецької мови, сучасні тенденції в австрійській літературі для підлітків та молоді, актуальні питання викладання німецької мови з використанням пісень та фільмів. Родзинкою семінару став кулінарний воркшоп, на якому присутні познайомилися з австрійською кухнею.


Також, перебуваючи у Відні, учасники відвідали палац Шенбрунн та палацовий комплекс Хофбург – літню та зимову резиденції імператорів Австрії, католицький собор Святого Стефана та будинок Гундертвассера.
 

Участь у семінарі була апогеєм відпустки! У нас була чудова група, семінар був організований так, що ми мали час і для навчання, і для огляду визначних місць Відня, і для спілкування між собою. Впевнена, що нові контакти і знайомства з викладачами німецької мови з різних країн світу сприятимуть реалізації цікавих міжнародних проектів, 


– Юлія Кажан.


Читайте також: Доцент МДУ Юлія Жарікова відвідала США у рамках молодіжного фестивалю Всепонтійської федерації

Переглядів: 1021 | Додав: Press2