Головна » 2019 » Березень » 5 » Доцент МДУ Юлія Жарікова викладала у Відкритому університеті Кіпру за програмою Еразмус+
09:15
Доцент МДУ Юлія Жарікова викладала у Відкритому університеті Кіпру за програмою Еразмус+

Завідувач кафедри грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету, доцент Юлія Жарікова протягом тижня викладала у Відкритому університеті Кіпру за програмою мобільності Еразмус+.

Філолог МДУ прочитала курс лекцій з діалектології та соціолінгвістики. Особливий інтерес слухачів викликала тема румейського діалекту, на якому розмовляють греки Надазов’я. 


Під час візиту Юлія Жарікова налагодила зв’язки із кафедрою грецької мови та літератури Відкритого університету Кіпру й ознайомилася із технологією повного дистанційного навчання, яку вже багато років успішно впроваджує кіпрський університет. Також викладач МДУ обговорила з колегами перспективи подальшого співробітництва та обміну студентами за програмою Еразмус+ і взяла участь у конференції «Основні принципи викладання у багатомовній аудиторії», організованій Педагогічним інститутом Кіпру.


Маріупольський державний університет тісно співпрацює із кіпрськими закладами вищої освіти. У 2018 році магістранти і випускники МДУ впродовж двох місяців навчалися у Педагогічному інституті Кіпру за програмою підготовки вчителів новогрецької мови. Загалом за останні три роки понад півсотні студентів і викладачів університету пройшли стажування на Кіпрі.


Читайте також: Студент із Греції навчатиметься у МДУ за програмою мобільності Еразмус+

Переглядів: 1240 | Додав: Press