Головна » 2019 » Листопад » 15 » Доценти МДУ Юлія Федорова і Наталя Воєвутко взяли участь у конференції на базі Афінського університету
13:38
Доценти МДУ Юлія Федорова і Наталя Воєвутко взяли участь у конференції на базі Афінського університету

Викладачі факультету іноземних мов Маріупольського державного університету взяли участь у ХIІ конференції «Новогрецька мова та термінологія», яка проходила з 7 по 9 листопада в Афінському національному університеті імені Каподистрії.

Науковий захід мав на меті розглянути сучасний стан термінології в новогрецькій мові для якісного збагачення науки. До обговорення долучилися в. о. завідувача кафедри англійської філології, доцент Юлія Федорова і доцент кафедри педагогіки та освіти Наталя Воєвутко, яку запросили до складу президії конференції. 


Філологині МДУ підготували доповідь «Антидискримінаційна експертиза шкільних підручників: проблеми термінології», яка увійшла до збірника матеріалів конференції.
 

Я здійснювала антидискримінаційну експертизу проєктів підручників для МОН України, і було важливо апробувати результати моїх досліджень, подивитися, як метри і законодавці в області грецької термінології оцінять його попередні результати. Ми з колегою зраділи, що наша доповідь викликала жваву дискусію та рефлексію багатьох учасників, адже це сприяло появі нових ідей та напрямків дослідження. Ми почули позитивні відгуки не лише маститих професорів, а й вчених-початківців, які вперше почули про проблему,


– Наталя Воєвутко. 


Конференція «Новогрецька мова та термінологія» проходить раз на два роки під егідою Президента Грецької Республіки і за підтримки Міністерства освіти, досліджень та релігії Греції. Організаторами заходу виступають провідні університети та наукові установи Греції та Кіпру.
 

Читайте також: Викладачі МДУ долучилися до обговорення проблем інтеграції України у світове економічне співтовариство

Переглядів: 1045 | Додав: Press