Головна » 2019 » Січень » 29 » Еразмус+: вчені МДУ вивчали естонський досвід онлайн-викладання
16:09
Еразмус+: вчені МДУ вивчали естонський досвід онлайн-викладання

Викладачі Маріупольського державного університету ознайомилися з інноваційними освітніми технологіями під час тренінгу, який проходив на базі Університету Тарту (Естонія). Це був черговий освітній захід у рамках проекту Еразмус+ «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморський зв’язок», який реалізують провідні університети України, Естонії, Польщі, Литви та Швеції.

На навчання до Естонії поїхали академічний координатор проекту від МДУ, доцент кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики Сергій Пахоменко, декан історичного факультету, професор Вікторія Лисак і доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Тетяна Марена.


Університет Тарту – єдиний класичний університет в Естонії та один з найстаріших університетів Північної та Східної Європи. Він посідає незмінно високі позиції у світових рейтингах закладів вищої освіти. Тренінг для українських освітян проходив на базі Інституту політичних наук Йоханна Скітта Університету Тарту.


Протягом трьох днів, 21-23 січня, учасники тренінгу з університетів Маріуполя, Львова, Києва та Одеси знайомилися з особливостями онлайн-викладання, створення електронних курсів і портфоліо викладача. Колеги з Університету Тарту продемонстрували їм сучасні методики дистанційного навчання, етапи розробки онлайн-курсів, технологію створення відеолекцій. 


Викладачі щодня виконували практичні завдання: тренувалися записувати відеолекції у мультимедійній студії Університету Тарту, створювали  онлайн-курси. Варто зазначити, що викладачі МДУ вже мають досвід створення електронних курсів на платформі Moodle. Доцент Тетяна Марена має низку е-курсів з економічних дисциплін, а доцент Сергій Пахоменко розробив курс з історії України для абітурієнтів із тимчасово окупованої території Донбасу.


Надзвичайно цікавою була екскурсія естонським університетом. Українці побачили центральний зал-аулу, музей зі справжніми староєгипетськими муміями, хімічну лабораторію XIX століття і навіть старовинний карцер для студентів, які провинилися. 


До того ж 22 січня українські викладачі-учасники проекту Еразмус+ разом відзначили 100-річчя проголошення Акту Злуки.


Читайте також: Еразмус+: викладачі МДУ пройшли тренінг у провідному університеті Литви і відвідали Сейм

Переглядів: 1091 | Додав: Press