Головна » 2019 » Лютий » 15 » Еразмус+: викладачі МДУ вивчали зарубіжний досвід підготовки журналістів в Університеті Бат Спа
16:25
Еразмус+: викладачі МДУ вивчали зарубіжний досвід підготовки журналістів в Університеті Бат Спа

У рамках проекту Еразмуc+ «Журналістика за демократію в Україні» викладачі Маріупольського державного університету відвідали Університет Бат Спа (Велика Британія). Із зарубіжними колегами та експертами зустрілися проректор з міжнародних зв’язків МДУ, професор Микола Трофименко і декан факультету філології та масових комунікацій, професор Світлана Безчотнікова, а також викладачі інших українських університетів-учасників проекту.

5-денна програма візиту включала низку зустрічей і дискусій, які проходили за участі фахівців із британських, польських, ірландських, шведських університетів та професійних організацій Великої Британії, Австрії, Нідерландів та України. Обговорювали європейську модель журналістської освіти, національне регулювання у галузі освіти, виклики, які стоять перед класичною журналістикою, та інші актуальні питання.


У рамках досягнутих домовленостей розпочато процес моніторингу та експертного оцінювання освітніх програм за спеціальністю «Журналістика» в університетах-учасниках проекту, а також опрацювання системи оцінки якості освітніх послуг.
 

Класична журналістика сьогодні переживає суттєві  трансформації, пов’язані із впливом цифрових технологій. З’являються нові феномени, такі як інформаційні війни, громадянська журналістика, фейки у цифровому публічному просторі. Майбутні фахівці повинні розуміти ці процеси й адекватно на них реагувати. Тому завдання проекту є складними і багаторівневими. Вони передбачають ретельне вивчення змісту фахової підготовки журналістів в європейських та українських університетах, перехресний моніторинг навчальних планів та програм, експертне обговорення  шляхів  модернізації змісту освіти. Для оцінки цих результатів до проекту залучені  роботодавці, Українська асоціація студентів, міжнародні професійні організації, Міністерство освіти  і науки України,  


– Світлана Безчотнікова.


У проекті Еразмус+ «Журналістика за демократію в Україні», який фінансує Європейський Союз, задіяні 10 українських університетів. Окрім МДУ, це КНУ імені Тараса Шевченка, ЛНУ імені Івана Франка, Український католицький університет, Сумський державний університет, Ужгородський національний університет та інші. 


Проект націлений на вдосконалення бакалаврських і магістерських програм з журналістики, просування медіаграмотності у суспільстві, налагодження міжнародних партнерських контактів та ефективних взаємин з роботодавцями.


Читайте також: Еразмус+: вчені МДУ вивчали естонський досвід онлайн-викладання

Переглядів: 1090 | Додав: Press