Головна » 2019 » Травень » 22 » Еразмус+: журналістська освіта вдосконалюється з урахуванням провідного європейського досвіду
16:48
Еразмус+: журналістська освіта вдосконалюється з урахуванням провідного європейського досвіду

Минулого тижня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася друга конференція міжнародного проекту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм».

Проект реалізується у рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ за участі провідних фахівців університетів Великої Британії, Польщі, Ірландії, Швеції та України, у тому числі Маріупольського державного університету, а також професійних організацій Великої Британії, Австрії, Нідерландів та України.


Під час конференції представники європейських університетів та організацій і делегати десяти українських закладів вищої освіти обговорювали питання адаптації українських освітніх програм з журналістики до національної європейської рамки кваліфікацій на основі здійсненого аудиту навчальних планів та робочих програм. Велику увагу освітяни приділили питанням взаємодії з Міністерством освіти і науки України та основними стейкхолдерами і темі партнерства між українськими та європейськими університетами. 


В обговоренні взяли участь проректор з міжнародних зв’язків Маріупольського державного університету, професор Микола Трофименко, декан факультету філології та масових комунікацій, професор Світлана Безчотнікова та асистент кафедри соціальних комунікацій Олексій Чишевич.


Координатор проекту від МДУ Світлана Безчотнікова виступила у якості спікера та модератора відкритої дискусії з питань подальшого планування роботи у рамках проекту, до якої долучилися представники українських закладів вищої освіти. Микола Трофименко організував роботу панелі у рамках секції з підготовки груп розробки навчальних програм та обговорення планів внутрішнього навчання.


Результатом конференції стало затвердження плану дій університетів у рамках подальшої реалізації проекту.
 

Читайте також: Полонійна академія в Ченстохові виділяє стипендії на навчання за програмою подвійних дипломів (подача заявок – до 13 червня)

Переглядів: 1097 | Додав: Прес-центр