Головна » 2019 » Травень » 17 » Форум молодих науковців МДУ: ярмарок проектів, інтерактивні лекції, наукові шоу
15:30
Форум молодих науковців МДУ: ярмарок проектів, інтерактивні лекції, наукові шоу

17 травня у Маріупольському державному університеті пройшов завершальний день ІІ Форуму молодих науковців МДУ. У рамках програми учні закладів середньої освіти та студенти відвідали гуманітарний і природничій лекторії та наукові шоу.

Асистент кафедри практичної психології МДУ Анастасія Вагабова провела лекцію про перехід із соціальної ролі «учень» до ролі «студент». Під час лекції присутні мали змогу подискутувати і висловити свої думки стосовно теми.


Із походженням англійської мови учнівську молодь ознайомила доцент кафедри теорії та практики перекладу Олена Пефтієва. Вона розповіла про етапи розвитку мови, зміни у граматичній і фонетичній будові, яким шляхом відбулось збагачення словникового складу. 


Про культуру і традиції давньої і сучасної Греції учасники форуму дізналися на лекції доцента кафедри грецької філології та перекладу Юлії Кіор. Також присутні мали змогу пограти в інтерактивну гру за темою лекції.


Параолімпійський чемпіон, доцент кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Данило Чуфаров розповів, як знайти час і бажання займатися спортом. Із видатними людьми у сфері інформаційних технологій та їх винаходами молодь познайомила асистент кафедри математичних методів та системного аналізу Анастасія Морозова. Про професію еколога та значення екологічних знань у сучасному світі майбутнім абітурієнтам розповіла доцент кафедри раціонального природокористування та охорони навколишнього середовища Христина Мітюшкіна. 


У рамках лекторіїв відбувся ярмарок-огляд наукових проектів школярів та презентація кращих наукових проектів учасників учнівського конкурсу «Мій Маріуполь: реалії та перспективи економічного розвитку». У гуманітарному блоці захищались 13 робіт з журналістики, психології, літератури, мовознавства, соціології та історії. У природничому блоці було представлено 15 робіт з математики, біології, хімії, програмування, екології. 


Наукові шоу проводили історики та медійники МДУ. Старший викладач кафедри історичних дисциплін В’ячеслав Забавін розповів, як стати справжніми археологами та проводити краєзнавчі дослідження. Також присутні мали змогу ознайомитися з фондом Музею історії та археології МДУ. Магістрантки спеціальності «Журналістика» Юлія Ралюк і Тамара Жихарєва надали учасникам форуму універсальні поради, як орієнтуватися у сучасному інформаційному просторі та як розрізняти фейкі та маніпуляції. 


Протягом трьох днів ІІ Форум молодих науковців МДУ, метою якого є популяризація науки серед молоді, відвідали більше 400 учасників, з яких 300 – учні закладів середньої освіти.


Читайте також: Форум молодих науковців: у МДУ пройшли освітні заходи до Дня музеїв у Європі

Переглядів: 1248 | Додав: Прес-центр