Головна » 2019 » Липень » 23 » Керівництво та викладачі МДУ взяли участь у заході з нагоди завершення дипломатичної місії Генерального консула Греції Елені Георгопулу
15:43
Керівництво та викладачі МДУ взяли участь у заході з нагоди завершення дипломатичної місії Генерального консула Греції Елені Георгопулу

Напередодні від'їзду з Маріуполя Генеральний консул Греції Елені Георгопулу організувала прощальний захід, на який були запрошені керівництво Маріупольського державного університету і викладачі факультету грецької філології та перекладу. Захід відбувся у грецькому культурному центрі «Меотида» за підтримки Маріупольського товариства греків та МДУ.

За плідну співпрацю та всебічну підтримку університету пані Генеральному консулу подякував ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. Він відзначив високий професіоналізм і дипломатичний талант Елені Георгопулу і вручив їй медаль «За заслуги перед МДУ».
 

Подяку за успішну дипломатичну діяльність від імені керівництва Донецької обласної державної адміністрації Елені Георгопулу висловив радник голови облдержадміністрації, проректор з міжнародних зв’язків МДУ, професор Микола Трофименко.  


Дипломатична місія пані Георгопулу в Маріуполі розпочалася у 2016 році. Протягом трьох років роботи пані консул неодноразово виступала ініціатором та учасницею безлічі освітніх, наукових і культурних заходів, зокрема у стінах університету. Вона проводила відкриті лекції для студентів і викладачів факультету грецької філології та перекладу, сприяла поповненню фонду бібліотеки елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса, була співорганізатором Днів греків Приазов’я, урочистих заходів до Дня незалежності Греці, Дня «Охі», Всесвітнього дня грецької мови, культурно-просвітницького заходу «Творчість Нікоса Казандзакіса очима студентів», науково-практичної конференції «Трагедія греків України в історичній пам'яті українців» тощо.


З теплими слова подяки за вагомий внесок у підготовку фахівців та підтримку ініціатив студентів і викладачів університету до Генерального консула Греції в Маріуполі Елені Георгопулу звернулася завідувач кафедри грецької філології та перекладу, доцент Юлія Жарікова.


Прощальний вечір проходив у теплій дружній атмосфері. На адресу Елені Георгопулу прозвучали щирі побажанням успіхів у її відповідальній діяльності на новій дипломатичній посаді у Канаді.


Читайте також: Студентки МДУ навчалися у Греції за програмою міжнародної кредитної мобільності Еразмус+

Переглядів: 1259 | Додав: Press2