Головна » 2019 » Травень » 20 » «GОxChange»: МДУ зустрів студентів з 14 областей України
13:59
«GОxChange»: МДУ зустрів студентів з 14 областей України

28 студентів з 14 областей України завітали до Маріупольського державного університету  у рамках програми національних обмінів молоддю «GOxChange». Протягом 10 днів вони руйнуватимуть стереотипи про Маріуполь і Схід України, знайомлячись із локальними новаторами та розробляючи соціально важливі проекти. 

Офіційне відкриття програми відбулося 20 травня. Учасників привітали координаторка проекту «GOxChange» Світлана Колодій і ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов.

Ректор підкреслив, що цей проект має велике значення, адже сприяє встановлення теплих дружніх відносин між молоддю з різних регіонів, яка будуватиме країну. Він побажав учасникам великих успіхів і позитивних вражень від перебування у Маріуполі.


Світлана Колодій розповіла, що організаторами програми студентських обмінів є Міністерство молоді та спорту України, громадська організація «Global Office», Донецька облдержадміністрація та Маріупольський державний університет. Фінансову підтримку проекту надає Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC). Також вона нагадала неофіційний слоган проекту – «Ми різні, проте ми рідні».


«GOxChange» змінює уявлення прогресивної молоді про українські міста та демонструє, як внутрішня інтеграція молоді здатна вирішувати локальні проблеми й об'єднувати навколо загальнонаціональних інтересів. Окрім руйнування стереотипів та нетворкінгу, учасники програми розвиватимуть навички лідерства, проектного управління та командної взаємодії.


Зауважимо, що проект «GOxChange» розпочинався як програма обміну студентів між східними та західними регіонами України. У 2018 році він об’єднав майже півсотні студентів Ужгородського національного та Маріупольського державного університетів. Цього року «GOxChange» набув загальнонаціонального масштабу й охопить усі регіони України. 


Маріупольські студенти матимуть змогу відвідати Запоріжжя, Херсон, Харків або Івано-Франківськ. Найближча програма буде організована восени 2019 року. 


Деталі участі можна дізнатися на сторінці проекту у Facebook

 

Читайте такожФорум молодих науковців МДУ: ярмарок проектів, інтерактивні лекції, наукові шоу

Переглядів: 978 | Додав: Press