Головна » 2019 » Лютий » 12 » «Я не знаю, чи є більш цікава робота, ніж бути послом в Україні зараз»: Посол Франції Ізабель Дюмон зустрілася зі студентами МДУ
17:07
«Я не знаю, чи є більш цікава робота, ніж бути послом в Україні зараз»: Посол Франції Ізабель Дюмон зустрілася зі студентами МДУ

За даними Посольства Франції, французьку мову вивчають близько 275 000 українців. Серед них майже 90 студентів Маріупольського державного університету.

12 лютого МДУ відвідала авторитетна французька делегація на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. У програмі візиту були зустрічі з керівництвом та студентами університету.


Пані Посол відвідує МДУ не вперше. З часу останнього візиту в університеті відкрилися кілька міжнародних центрів, створених за підтримки Євросоюзу та США. Один із них, Центр Балто-Чорноморських регіональних студій, французьким гостям показав ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов.


Вітаючи студентів, він представив Ізабель Дюмон як мудрого і талановитого дипломата, який робить вагомий внесок у розвиток дружніх відносин між Україною та Францією, активно підтримує Маріуполь і МДУ.


З ініціативи пані Дюмон зустріч зі студентами університету проходила у форматі вільного обміну думками. На початку заходу вона розповіла студентам про проект із будівництва заводу з виробництва питної води, який фінансує французький уряд, після чого з готовністю відповіла на питання присутніх. 


На зустріч із представниками Посольства Франції запросили викладачів університету і студентів, які вивчають французьку мову, міжнародні відносини, політологію, міжнародну економіку та міжнародний бізнес, а також іноземних студентів і слухачів підготовчого відділення МДУ. 


Питання студентів стосувалися розвитку практичних навичок володіння французькою, перспектив викладання французької мови в усіх школах на рівні з англійською, участі представників французького Іноземного легіону у підготовці українських військовослужбовців. 


Викладачі у свою чергу питали про якість підручників із французької мови, висвітлення історії України у франкомовних джерелах, рух «жовтих жилетів» і труднощі у роботі посла.
 

Я не знаю, чи є більш цікава робота, ніж бути послом в Україні зараз. Напевно, немає, принаймні для мене. В якійсь мірі це важко, тому що все, що ви говорите – ви говорите від імені Французької Республіки. І про це не можна забувати. Наприклад, зараз камера знімає – і з одного боку, мені хочеться бути чесною з вами (і так воно і є) і, думаю, це відчувається. А з іншого боку я повинна пам'ятати, що все, що я говорю, записується, і з цієї точки зору, мені особисто трохи важко. Але поки є свобода, поки є добрі відносини України з нашою країною, в моїй роботі більше позитиву, ніж негативу,  


– Посол Франції Ізабель Дюмон.


Спілкуючись із присутніми, Ізабель Дюмон ближче познайомилася із франкомовними студентами і слухачами з Камеруну та Гвинеї, а також поцікавилася думкою аудиторії щодо значення отримання Томосу для майбутнього України.


На пам'ять про візит пані Посол подарувала ректору МДУ медаль із зображенням Маріанни – символу Франції.


Вивченню та популяризації французької мови, історії та культури у Маріуполі сприятиме Французький культурний центр, який буде створений на базі університету за підтримки Посольства Франції в Україні.


Читайте також: «70% інвестицій у технологію є інвестиціями в команду» – засновник «американського інноваційного острова» Чарльз Вайтхед відвідав МДУ

Переглядів: 1425 | Додав: Press