Головна » 2019 » Квітень » 2 » Кафедра італійської філології МДУ провела низку заходів до 100-річчя Одеської кіностудії
15:26
Кафедра італійської філології МДУ провела низку заходів до 100-річчя Одеської кіностудії

З ініціативи кафедри італійської філології Маріупольського державного університету на факультеті іноземних мов пройшла низка заходів, приурочених до 100-річчя з часу створення Одеської кіностудії. За свою багаторічну історію відома студія створила велику кількість популярних фільмів, які по праву вважаються справжніми шедеврами вітчизняного кіно.

З нагоди річниці кіностудії завідувач кафедри, доцент Ганна Трифонова провела для студентів-італьяністів тематичну лекцію. Вона розповіла про розвиток світового кінематографу від перших чорно-білих стрічок до сьогодення, а також про італійсько-українське співробітництво у цій галузі. Особливу увагу студенти звернули увагу на специфіку літературного перекладу фільмів італійського виробництва.


Також Ганна Трифонова провела відкритий урок італійської мови для маріупольців. Заняття розпочалося з вікторини, питання якої охоплювали культуру, географію, кухню Італії та суто італійські речі: мафію, піцу, моду, авто. Під час першої зустрічі присутні вивчали корисні фрази для повсякденного спілкування.


Чудовим завершенням обох заходів став перегляд італійської кінострічки «Ідеальні незнайомці» мовою оригіналу із субтитрами.


З метою популяризації італійської мови та культури кафедра планує проводити відкриті уроки у маріупольських школах і креативному просторі «Вежа».


Читайте також: Брати Люм’єр та «ефект Кулєшова»: студенти МДУ дізналися про історію кінематографа

Переглядів: 1070 | Додав: Press2