Головна » 2019 » Лютий » 25 » Керівник освітнього центру «Донбас-Україна» МДУ В’ячеслав Кудлай взяв участь у тренінгу Міжнародної зеленої школи «Освіту кожному!»
11:51
Керівник освітнього центру «Донбас-Україна» МДУ В’ячеслав Кудлай взяв участь у тренінгу Міжнародної зеленої школи «Освіту кожному!»

Керівник освітнього центру «Донбас-Україна», доцент кафедри культурології та інформаційної діяльності Маріупольського державного університету В’ячеслав Кудлай взяв участь у тренінгу «Освіту кожному!: інформаційна кампанія закладів освіти для молоді з непідконтрольних територій та території уздовж лінії розмежування в Донецькій області» на базі Міжнародної зеленої школи.

Тренінг для співробітників установ і закладів освіти Донецької області був організований з ініціативи ГО «Фонд «Відкрита політика» у партнерстві з Донецькою облдержадміністрацією у рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


З 12 по 16 лютого учасники успішно поєднували навчання і відпочинок у селі Космач на Івано-Франківщині. З елементами тімбілдингу проходили заняття з теорії та практики організації інформаційної кампанії серед потенційних заявників освітніх центрів «Донбас-Україна». Освітяни вчилися створювати інформаційні продукти, організовувати роботи «гарячої лінії» і консультативного центру у закладі освіти, вивчали основи проектного менеджменту. Також вони провели брейншторм з написання проекту по інформаційній освітній кампанії для молоді, яка проиває на тимчасово непідконтрольній Україні території і в населених пунктах вздовж лінії розмежування.


Тренерами Школи були досвідчені координатори проекту Ірина Загородня та Оксана Рябчун. Велике значення мало живе спілкування учасників із представниками Міністерства освіти і науки України Світланою Кретович та Іриною Кравчук, які роз’яснили особливості роботи освітніх центрів «Донбас-Україна» під час вступної кампанії 2019 року.
 

Під час практичних занять команда освітніх центрів «Донбас-Україна», в якій мені пощастило працювати, розробила універсальний медіаплан для освітніх центрів «Донбас-Україна» на 2019 рік. Ми дізналися багато нових інструментів залучення потенційних вступників із непідконтрольної території Донбасу, переосмислили способи роботи зі зверненнями вступників. За це вдячний організаторам, які показали важливість синергії всіх сил представників освіти у нашому регіоні. Впевнений, що нові знайомства з колегами з освітніх центрів, шкіл і департаментів освіти піде на благо дітям із непідконтрольних територій Донбасу, і вони отримають більше інформації та можливостей для дистанційної, екстернатної освіти, успішної атестації, проходження ЗНО та вступу до українських закладів вищої освіти,  


– В’ячеслав Кудлай.


Читайте також: Викладач МДУ Марія Смирнова забезпечувала переклад тренінгу американського медіатора

Переглядів: 1066 | Додав: Press