Головна » 2019 » Травень » 30 » Як знайти героя для сюжету: журналісти поділилися професійним досвідом зі студентами МДУ
15:37
Як знайти героя для сюжету: журналісти поділилися професійним досвідом зі студентами МДУ

30 травня у телестудії Маріупольського державного університету відбувся майстер-клас «Герої. Хто вони та де їх брати?» для студентів спеціальності «Журналістика».

Професійним досвідом із майбутніми журналістами поділилися керівник інформаційного мовлення регіональних каналів медіа-холдингу «Медіа Група Україна» Олена Цинтила та керівник інформаційних і публіцистичних програм департаменту телеканалу «Донбас», випускниця МДУ Валерія Романова.


Під час майстер-класу журналістки розповіли присутнім, хто такі герої сюжетів, як їх знаходити та чому вони важливі, після чого запропонували студентам самим знайти головного героя. 

Журналістам не вірять. Саме герой – це довіра. Герой – це провідник між тим, що журналісти хочуть сказати та тим, що глядачі побачать,


–  Олена Цинтила.


Валерія Романова порадила, як треба висвітлювати історії яскравих і нестандартних героїв, та показала цікаві рішення на прикладі репортажів маріупольського телеканалу.


Під кінець зустрічі Олена Цинтила та Валерія Романова запросили студентів-журналістів МДУ пройти практику на міському, обласному чи загальноукраїнському телеканалах медіа-холдингу «Медіа Група Україна» з перспективою подальшого працевлаштування. 

Читайте також: Студенти-журналісти МДУ обговорили особливості фактчекінгу


  

Переглядів: 1363 | Додав: Press