Головна » 2019 » Лютий » 13 » Колектив МДУ в жалобі: пішов із життя видатний науковець, професор Юрій Коляда
17:26
Колектив МДУ в жалобі: пішов із життя видатний науковець, професор Юрій Коляда

Маріупольський державний університет із великим сумом повідомляє про передчасну кончину доктора фізико-математичних наук, професора кафедри математичних методів та системного аналізу Юрія Євгеновича Коляди.

Наукова спільнота Маріуполя та України зазнала непоправної втрати. Сьогодні вночі пішов із життя Юрій Коляда – мудра і талановита Людина з добрим серцем, гострим розумом і невичерпним ентузіазмом.


Юрій Євгенович був педагогом істинно професорського рівня, сповненим ідей вченим, який до останнього не припиняв наукових пошуків. Автор понад 180 наукових праць, винаходів і патентів, Він мав один із найвищих індексів цитування серед викладачів закладів вищої освіти Маріуполя.


Майже півстоліття свого життя Юрій Коляда присвятив науково-педагогічній діяльності, працював у Харківському політехнічному інституті, Приазовському державному технічному університеті, а в 2012 році очолив кафедру математичних методів та системного аналізу МДУ. 


Працюючи на кафедрі, Юрій Євгенович демонстрував неабияку творчу активність у створенні науково-методичних розробок, був прикладом наполегливості і конструктивного підходу до справи. Саме Він ініціював відкриття в університеті таких актуальних і затребуваних спеціальностей, як «Системний аналіз» і «Кібербезпека». 


Студентам професор Коляда прагнув передати не лише фахові знання, а й захопленість дослідницькою роботою, виховати в них любов і повагу до майбутньої професії. Колеги та студентська молодь університету завжди відзначали його щирість, уважність, доброзичливість, відповідальне ставлення до своїх обов’язків та виключну порядність. 


Адміністрація, викладачі, співробітники та студенти Маріупольського державного університету висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким Юрія Євгеновича.


Прощання відбудеться 14 лютого о 13:45 у Похоронному домі (Володарське шосе).


Світла пам’ять...

Переглядів: 1137 | Додав: Прес-центр