Головна » 2019 » Червень » 24 » Колектив МДУ висловлює співчуття у зв'язку зі смертю екс-Президента Республіки Кіпр Дімітріса Хрістофіаса
13:07
Колектив МДУ висловлює співчуття у зв'язку зі смертю екс-Президента Республіки Кіпр Дімітріса Хрістофіаса

Колектив Маріупольського державного університету й особисто ректор, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов висловлюють глибокі співчуття у зв'язку зі смертю екс-Президента Республіки Кіпр, Почесного професора МДУ Дімітріса Хрістофіаса.

Величезною втратою для міжнародної спільноти стала смерть авторитетного політика, видатного державного діяча Республіки Кіпр, який отримав світове визнання завдяки своїй самовідданій праці, мудрості, патріотизму і прагненню до мирного врегулювання кіпрського питання.


Пан Дімітріс Хрістофіас приділяв велику увагу всебічній підтримці численної грецької діаспори в Україні та за кордоном. У 2011 році він відвідав Маріуполь і МДУ. За вагомий особистий внесок у розвиток університету, зміцнення дружби між українським і кіпрським народами Вчена рада МДУ одноголосно ухвалила рішення присвоїти йому звання Почесного професора Маріупольського державного університету.
 

Колектив МДУ розділяє біль цієї тяжкої втрати з усім кіпрським народом і передає щирі співчуття дружині пана Хрістофіаса пані Елсі Хрістофіа, його рідним і близьким. 


Вічна пам'ять...
 

Переглядів: 944 | Додав: Прес-центр