Головна » 2019 » Вересень » 5 » Колектив МДУ висловлює співчуття з приводу смерті Заслуженого журналіста України Миколи Токарського
11:52
Колектив МДУ висловлює співчуття з приводу смерті Заслуженого журналіста України Миколи Токарського

Колектив Маріупольського державного університету й особисто ректор, професор Костянтин Балабанов висловлюють найглибші співчуття з приводу передчасної смерті Заслуженого журналіста України, голови Донецької обласної організації Національної спілки журналістів України, депутата Донецької обласної ради, члена Наглядової ради МДУ Миколи Токарського.

Людина непересічного таланту і сили духу, Микола Миколайович зробив вагомий внесок у розвиток міської і регіональної преси, невтомною та чесною працею заслуживши найціннішу нагороду – повагу людей. Розпочавши свій професійний шлях з помічника машиніста тепловоза на комбінаті «Азовсталь», Він проявив ініціативність і неабияку вимогливість до себе, спостережливість і завзятість у боротьбі за правду, які врешті привели його на журналістську ниву.


Ім’я Миколи Токарського маріупольці передусім пов’язують із газетою «Приазовский рабочий», яку Він очолював більше 10 років, подолавши шлях від позаштатного кореспондента до головного редактора, директора успішного багатопрофільного підприємства. 


Микола Миколайович надавав усебічну підтримку відкриттю спеціальності «Журналістика» в МДУ і щедро ділився професійним досвідом із молодим поколінням. Він регулярно брав участь в університетських заходах, проводив зустрічі зі студентами-журналістами, сприяв організації практики на базі редакції та екскурсій типографією газети «Приазовский рабочий».


Українська журналістика зазнала непоправної втрати. Колектив МДУ й особливо викладачі кафедри соціальних комунікацій, студенти і численні випускники спеціальності «Журналістика» у скорботі за авторитетним наставником, справжнім майстром пера і вірним другом університету Миколою Миколайовичем Токарським. 


Мудра, вірна своїм принципам, тактовна і водночас рішуча людина з добрим серцем і відмінним почуттям гумору – таким Він назавжди залишиться у нашій пам’яті.


Висловлюємо найщиріші співчуття доньці Миколи Миколайовича – старшому викладачу кафедри німецької та французької філології Наталії Лоскутовій, а також всім рідним і близьким померлого. 


Вічна пам'ять…

Переглядів: 1161 | Додав: Прес-центр