Головна » 2019 » Листопад » 11 » Студенти МДУ проходитимуть стажування у Національній спілці журналістів України
08:47
Студенти МДУ проходитимуть стажування у Національній спілці журналістів України

8 листопада в Маріупольському державному університеті відбулася зустріч першого секретаря Національної спілки журналістів України Ліни Кущ зі студентами спеціальності «Журналістика» і викладачами кафедри соціальних комунікацій. Захід проходив у форматі прес-конференції та був присвячений питанням безпеки діяльності журналістів в Україні.

Зустріч відбулася з ініціативи декана факультету філології та масових комунікацій, професора Світлани Безчотнікової та старшого викладача кафедри соціальних комунікацій, голови ГО «Колегіум Анни Ярославни Схід» Вікторії Гордієнко. Серед запрошених гостей була директор-головний редактор газети «Приазовський робочий» Олена Калайтан.


Спілкуючись із молоддю, Ліна Кущ розповіла про результати парламентських слухань на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» і діяльність НСЖУ із забезпечення прав та свобод українських журналістів. У свою чергу студенти питали про нормативно-правові документи, які гарантують безпеку журналістів при виконанні ними своїх професійних обов'язків, стан свободи слова в Україні та інші аспекти роботи за фахом. 
 

Під час візиту до Маріуполя Ліна Кущ і кореспондент видання «Урядовий кур'єр» Павло Кущ зустрілися з ректором МДУ, професором Почесним Генеральним консулом Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтином Балабановим. Обговорювалися питання якісної підготовки фахівців на базі університету.
 

З метою посилення практичної складової в підготовці майбутніх журналістів Ліна Кущ запропонувала організувати стажування студентів-журналістів на базі НСЖУ.


Читайте такожВчені, студенти і представники ЗМІ обговорили питання оновлення журналістської освіти

Переглядів: 902 | Додав: Press