Головна » 2019 » Листопад » 11 » Курс на IT: викладачі та студенти МДУ взяли участь у Регіональному Open Data Forum
16:02
Курс на IT: викладачі та студенти МДУ взяли участь у Регіональному Open Data Forum

Сучасний світ змінюється, а разом із ним і способи отримання та використання даних. Про це і не тільки говорили на Регіональному Open Data Forum, в якому взяли участь декан економіко-правового факультету Маріупольського державного університету, професор Роман Толпежніков, доцент кафедри менеджменту Вікторія Мацука та магістрантки спеціальності «Менеджмент» Марина Шостак і Юлія Лінник.

Форум проходив 8 листопада на базі IT-хабу «1991».  Його організатором виступив Херсонський обласний благодійний фонд «Об'єднання» за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС.


Форум мав на меті презентування можливостей використання відкритих державних даних у різних сферах діяльності задля підвищення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості регіонів, а також стимулювання відкритості влади. До обговорення долучилися близько 150 осіб, серед яких були представники громадських організацій, державних установ, малого та середнього бізнесу, заклади вищої освіти та ЗМІ.


Під час форуму учасникам презентували нові інформаційні сервіси, зокрема сервіси щодо зниження рівня корупції та підвищення ефективності діяльності органів влади. 
 

Open Data Forum став відображенням того, як Україна крокує у майбутнє вже сьогодні. Одним із найвагоміших нововедень, що презентувалися на форумі, на мій погляд,  є система демократії участі в електронному вигляді. Вона дає змогу громадянам співпрацювати із муніципалітетом через свій смартфон. Створення петицій та відгуків в один клік повністю спростовує існування бюрократії в державі. Найбільший особистий інтерес на форумі викликала презентація першої політичної енциклопедії України. Актуальність публікацій, достовірність інформації, якість платформи та стиль подачі сайту Polithub не може нікого лишити байдужим. Обов'язково зробіть його закладкою у своєму браузері!


Марина Шостак

 

На форумі я дізналася багато нового про відкритість даних у сучасних умовах діджиталізації. Особливо зацікавила тема екосистеми сучасного міста, наприклад, вже зараз можна скористатися багатофункціональною платформою PeopleCity, про яку нам розповідали під час виступу. Ця система допоможе швидко налагодити співпрацю муніципалітету і населення міста для вирішення проблем і питань, що виникають в однієї зі сторін. Ця тема мені здається досить актуальною, і я б хотіла детальше ознайомитися з нею і, можливо, у майбутньому займатися цим на практиці, допомагаючи нашій країні розвиватися,


Юлія Лінник


Читайте також: Ректор і проректори МДУ взяли участь у Форумі Єдності

Переглядів: 978 | Додав: Press2