Головна » 2019 » Грудень » 16 » «Люди навчилися оперувати фіктивною реальністю»: професор МДУ Георгій Почепцов про нове в соціальних комунікаціях
10:48
«Люди навчилися оперувати фіктивною реальністю»: професор МДУ Георгій Почепцов про нове в соціальних комунікаціях

13 грудня на факультеті філології та масових комунікацій Маріупольського державного університету відбулася відкрита лекція професора кафедри соціальних комунікацій Георгія Почепцова на тему «Нове в соціальних комунікаціях».

Лекцію видатного вченого відвідали викладачі та студенти факультету, співробітники головного управління Національної поліції України в Донецькій області, працівники департаментів та відділів комунікацій підприємств та громадських організацій міста Маріуполя. 


Георгій Почепцов зосередився на доказах тези, що «комунікації не стільки описують світ, скільки його створюють». Професор закцентував увагу на зростанні кількості фейків у матеріалах ЗМК, природі інформаційних війн, посиленні ролі соціальних мереж у формуванні масової свідомості. На думку вченого, через перевагу негативних інформаційних потоків над позитивними суспільство втрачає довіру до медіа.


По завершенні відкритої лекції ректор МДУ, член-кореспондент НАПН України, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі, професор Костянтин Балабанов і декан факультету філології та масових комунікацій, професор Світлана Безчотнікова привітали Георгія Почепцова з Ювілеєм і подякували за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців у Маріупольському державному університеті.


До привітань долучилися президент Академії української преси, професор Валерій Іванов і засновник щотижневика «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий.


Читайте також: З 2020 року МДУ готуватиме журналістів за європейськими програмами

Переглядів: 970 | Додав: Press2