Головна » 2019 » Жовтень » 29 » Майбутнє України за 5 хвилин: у МДУ молодь презентувала Президентові своє бачення розвитку держави
16:26
Майбутнє України за 5 хвилин: у МДУ молодь презентувала Президентові своє бачення розвитку держави

29 жовтня Молодіжний форум «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні», який проходить на базі Маріупольського державного університету, відвідав Президент України Володимир Зеленський. Цього дня учасники форуму презентували розроблену ними молодіжну стратегію «Україна 2030: країна, в якій ми хочемо жити». 

500 молодих людей з усіх регіонів України, а також із Криму і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей виробили власне бачення пріоритетів розвитку держави у п’яти основних напрямах: приватне підприємництво, освіта і виховання, охорона здоров'я і здоровий спосіб життя, національна безпека та оборона країни, наука та інновації. 


Презентація пропозицій за кожним напрямом тривала не більше п’яти хвилин. Президент України високо оцінив напрацювання молоді.
 

Я дуже хотів би, щоб у нас була вся така країна. Я маю на увазі, щоб усі люди були заряджені такою енергією, яка є у вас. А для того, щоб у нас була така енергія, ми повинні з вами спілкуватися, повинні розуміти, що треба нашій країні, а країні треба одне – щоб такі люди, як ви, отримали нормальну освіту, були такими ж талановитими, вільними і нікуди не їхали,


– Володимир Зеленський. 


Теплі слова прозвучали на адресу Маріупольського державного університету і його ректора, професора, Почесного Генерального консула Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтина Балабанова.

 

 

Молодіжний форум проводився у рамках Інвестиційного форуму «Re: Think Invest in Ukraine», який проходить під егідою Президента України.

 

На презентації були присутні поважні гості: Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад, Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, президент Світового конґресу українців Павло Ґрод та інші.


За підсумками презентації деякі проєкти отримали підтримку профільних міністерств, зокрема, Міністерство культури, молоді та спорту України виділить грант молодіжній команді, яка запропонувала створити мережу музеїв доповненої реальності.


Читайте також: У МДУ відбулося відкриття молодіжного форуму «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні»

Переглядів: 1852 | Додав: Press2