Головна » 2019 » Березень » 4 » Історики МДУ запрошують на виставку «Етнічна палітра Приазов’я»
12:11
Історики МДУ запрошують на виставку «Етнічна палітра Приазов’я»

У вільному просторі «Халабуда» працює виставка «Етнічна палітра Приазов’я», створена студентським науковим історико-археологічним товариством Маріупольського державного університету, у рамках культурного проекту «MarS. Mariupol Space for Peace».

Експозиція включає серію плакатів, заснованих на матеріалах інтерв’ю із представниками різних етнічних груп Приазов'я: українців, греків, вірмен, німців, азербайджанців, євреїв, карачаївців. Вона знайомить відвідувачів зі святковими традиціями різних етносів, занурює у теплі спогади про дитинство, розкриває культурне розмаїття регіону через історії окремих сімей.


Активісти студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ, яке діє під керівництвом доцента кафедри історичних дисциплін Світлани Арабаджи, реалізують чимало соціальних проектів, націлених на згуртування громади міста. Виставка «Етнічна палітра Приазов’я» також спрямована на побудову діалогу і сприяння порозумінню.

Ми зробили виставку пересувною, оскільки для нас дуже важливо познайомити суспільство з родинними традиціями різних етносів сходу країни, покращити розуміння регіону, сприяти формуванню відкритого суспільства на основі поваги та прийняття культурного різноманіття, 

– Світлана Арабаджи.


Виставка працюватиме до 21 березня щодня з 9:00 до 20:00 у вільному просторі «Халабуда» за адресою: вул. Нільсена, 60.


Читайте також: У МДУ пройшов тематичний захід до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану

Переглядів: 1012 | Додав: Press