Головна » 2019 » Серпень » 30 » МДУ посвятив у студенти понад пів тисячі першокурсників
18:17
МДУ посвятив у студенти понад пів тисячі першокурсників

30 серпня у МПК «Український дім» пройшла урочиста церемонія посвяти у студенти Маріупольського державного університету. Цього року на перший курс до МДУ зараховано 525 студентів, 60% з них – випускники маріупольських шкіл. 

Через центр «Донбас-Україна» за спрощеною процедурою до університету вступило 113 студентів, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей і поблизу лінії розмежування. 95 з них навчатимуться на бюджетних місцях. Нагадаємо, що центр продовжить роботу до 28 вересня.


Серед нинішніх першокурсників – студенти з Донецької, Луганської, Запорізької, Київської, Житомирської, Одеської, Тернопільської областей, а також з 7 зарубіжних країн: Камеруну, Нігерії, В'єтнаму, Азербайджану та інших.


Як зазначив ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов, підсумки вступної кампанії 2019 року показали, що навіть за умов високої конкуренції університет зберігає свої позиції та має достатньо переваг для залучення абітурієнтів.


У 2019 році на перший курс ОС «Бакалавр» до Маріупольського держуніверситету було подано 2238 заяв – це найвищий показник серед закладів вищої освіти Донбасу. Загалом цього року до МДУ зараховано близько 1000 майбутніх бакалаврів та магістрів.


Звернувшись до першокурсників на відкритті церемонії посвяти, ректор підкреслив, що вони стали студентами у складний, відповідальний, унікальний період – період становлення нової України.
 

Це відкриває для вас безліч можливостей, і я глибоко переконаний, що ті знання, які ви отримаєте у нашому університеті, допоможуть вам знайти своє місце у житті і досягти успіхів. Ми віримо, що ви будете старанно вчитися і примножувати славу й авторитет нашого університету, міста Маріуполя, Донецької області і нашої рідної України,


– Костянтин Балабанов.


Побажання успіхів у навчанні прозвучали від міського голови Маріуполя Вадима Бойченка і заступника начальника Донецького гарнізону, підполковника Олександра Луценка. 
 

Я хочу, щоб той вибір, який ви сьогодні зробили, приніс вам у житті удачу, щоб ви від свого вибору отримували життєве натхнення, щоб ви були щасливі від тієї майбутньої професії, яку ви освоїте, завдяки цьому складному шляху, який доведеться пройти. Сьогодні ви формуєте майбутнє нашої країни, ви формуєте майбутнє нашого міста Маріуполя,


– Вадим Бойченко.


На свято також завітали голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий, в. о. начальника Головного управління ДФС у Донецькій області Ірина Долозіна, заступник начальника ГУНП в Донецькій області – начальник слідчого управління, полковник поліції Сергій Беседа та інші почесні гості.


Цього року в церемонії посвяти у студенти вперше взяли участь першокурсники нових спеціальностей – «Міжнародне право» та «Публічне управління та адміністрування». Програма посвяти включала виступи оркестру ГУНП в Донецькій області, народного ансамблю «Промінь» і солістів університету.


Читайте також: Фотоконкурс для першокурсників «Мій перший день в університеті»

Переглядів: 1904 | Додав: Press2