Головна » 2019 » Липень » 24 » МДУ відвідала делегація Британської Ради в Україні
14:49
МДУ відвідала делегація Британської Ради в Україні

Маріупольський державний університет планує розвивати співпрацю з Британською Радою в Україні. Перспективні напрями співробітництва обговорювалися під час зустрічі керівництва МДУ з директором Британської Ради, аташе з питань культури Відділу культури Посольства Великої Британії Саймоном Вільямсом і радником Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, доктором філософії Кембриджського університету Шоном Лохна.

Переговори проводили ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов, проректор з міжнародних зв’язків, професор Микола Трофименко і декан факультету іноземних мов, професор Олена Павленко. Вони розповіли британським партнерам про активну міжнародну діяльність університету, участь у міжнародних програмах, зокрема Еразмус+, та співпрацю з британськими закладами вищої освіти – Лондонським Королівським коледжем та Університетом Східного Лондона.


Маріупольський держуніверситет потрапив у поле зору Британської Ради як учасник Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України. У 2016 році МДУ став одним із перших 12-ти вітчизняних вишів, залучених до цього проекту. Програма була організована з ініціативи Британської Ради, Інституту вищої освіти НАПН України та Фундації лідерства для вищої освіти (Сполучене Королівство) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Одним із завдань було створення національної мережі «агентів змін» – фахівців, готових упроваджувати інноваційні зміни у своїх закладах освіти.


У процесі переговорів з керівництвом МДУ директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс розповів про освітні програми, які наразі розробляє організація. Для університету цікавими будуть програма мовної підготовки для викладачів англійської та програма внутрішньої мобільності студентів.


Візит делегації Британської Ради завершився оглядовою екскурсією університетом. Зарубіжні гості відвідали міжнародні центри, відкриті за підтримки іноземних партнерів університету: Центр Балто-Чорноморських регіональних студій, центр «Вікно в Америку», Інформаційний центр ЄС, Італійський культурний центр, Центр українсько-грецької дружби та елліністичних досліджень, Центр польської культури. Також їм показали Музей історії та археології МДУ і бібліотеку елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса.


Читайте також: Старший викладач МДУ Віра Хоровець забезпечувала переклад для спостерігачів зі США і Нідерландів під час виборів

Переглядів: 982 | Додав: Прес-центр