Головна » 2021 » Серпень » 30 » Ректор МДУ Микола Трофименко розвиватиме освіту і науку під егідою Президента України
12:05
Ректор МДУ Микола Трофименко розвиватиме освіту і науку під егідою Президента України

Ректора Маріупольського державного університету, професора кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики Миколу Трофименка обрано до складу Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Про це повідомляється в Указі Президента України №451/2021. Загалом членами ради стали 20 освітян і науковців, які є досвідченими фахівцями у зазначених сферах, мають бездоганну репутацію та високий суспільний авторитет.


Фонд створений з метою підтримки талановитої молоді для здобуття сучасної освіти, участі у стажуваннях за кордоном та проведення наукових досліджень, зокрема у реалізації проєктів у сферах освіти, науки та спорту.


Діяльність Ради, як дорадчого органу Фонду при Главі держави, покликана покращити і розвинути рівень підготовки фахівців у нових та пріоритетних галузях, де бракує науковців, зокрема допомогти створити в Україні наукові школи з тих напрямів, у яких недостатньо досліджень. Також члени Ради сприятимуть прозорому відбору стипендіатів і конкурсантів для продовження навчання та стажування.


Колектив викладачів, співробітників і студентів Маріупольського університету сердечно вітає Миколу Валерійовича та бажає великих успіхів, невичерпної енергії та наснаги на благо розвитку суспільно-важливих галузей України!


Читайте також: Ректор МДУ Микола Трофименко – заступник голови спілки ректорів України

Переглядів: 1270 | Додав: Прес-центр