Головна » 2019 » Жовтень » 10 » У МДУ лікарі та науковці обмінялися досвідом діагностики і лікування синкопальних станів
15:30
У МДУ лікарі та науковці обмінялися досвідом діагностики і лікування синкопальних станів

Близько 170 лікарів і вчених взяли участь у науково-практичній конференції «Синкопальні стани як мультидисциплінарна проблема», яка проходила на базі Маріупольського державного університету. 

Конференція була організована за сприяння Міністерства охорони здоров'я України, департаменту охорони здоров'я Донецької областної державної адміністрації, департаменту охорони здоров'я Маріупольської міської ради, Донецького національного медичного університету та МДУ.


Науковий захід проводився з метою обміну досвідом, підвищення кваліфікації вчених та практиків, інформування фахівців про актуальні питання діагностики та лікування синкопальних станів, а також укріплення науково-практичних зв’язків наукових співробітників та лікарів.


На пленарному засіданні учасників привітав ректор МДУ, професор, член-кореспондент НАПН України, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов, який зазначив, що це вже третя медична конференція, яка проходить на базі університету цього року. Важливість проведення подібних науково-практичних заходів відзначила заступник директора-начальник відділу з організації вторинної та високоспеціалізованої медичної допомоги департаменту охорони здоров'я Маріупольської міської ради Людмила Сергєєва.


З доповідями виступили лікар відділення кардіо- та рентгенваскулярної хірургії КЛПУ «Міський онкологічний диспансер м. Краматорська» Станіслав Ільченко, голова Асоціації клінічних нейрофізіологів України Павло Зубов, завідувач кафедри неврології та нейрохірургії ДонНМУ, доцент Софія Селезньова та інші лікарі-кардіологи, неврологи та діагности.


За підсумками заходу всі учасники конференції отримали сертифікати.


Читайте також: Вчені-медики обговорили методи лікування кардіосудинних захворювань на базі МДУ

Переглядів: 835 | Додав: Press2