Головна » 2019 » Лютий » 28 » На базі МДУ пройшов круглий стіл з питань соціального захисту цивільного населення, постраждалого в результаті бойових дій на Донбасі
11:19
На базі МДУ пройшов круглий стіл з питань соціального захисту цивільного населення, постраждалого в результаті бойових дій на Донбасі

27 лютого на базі Маріупольського державного університету пройшов круглий стіл, присвячений питанням забезпечення соціального захисту, прав та свобод громадян, які постраждали від бойових дій на Донбасі.

До обговорення важливих питань, яке ініціювала громадська організація «Ерлайт», долучилися заступник міського голови Маріуполя  Ксенія Сухова, директор департаменту соціального захисту населення Олександр Ремпель, директор департаменту охорони здоров'я Світлана Макарова, представники пенсійного фонду, громадські активісти.


На початку заходу присутнім показали відеролик, який висвітлив ключові проблеми, з якими зіткається мирне населення, постраждале під час проведення АТО. Серед них: відсутність житла, низький рівень медичного забезпечення, неточність статистичних даних щодо кількості переселенців, недостатнє інформування щодо можливостей отримання переселенцями соціальної допомоги і статусу особи з інвалідністю.


Результатом діалогу став меморандум про взаємодію між міською радою і ГО «Ерлайт», який передбачає спільну роботу у напрямку сприяння захисту прав людей, які постраждали внаслідок військового конфлікту на Донбасі.


Читайте також: Керівник освітнього центру «Донбас-Україна» МДУ В’ячеслав Кудлай взяв участь у тренінгу Міжнародної зеленої школи «Освіту кожному!»

 

Переглядів: 911 | Додав: Прес-центр