Головна » 2019 » Березень » 20 » Говоримо англійською: студенти МДУ змагалися в усному мовленні та перекладі
16:34
Говоримо англійською: студенти МДУ змагалися в усному мовленні та перекладі

У рамках Декади студентської науки на факультеті грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету відбулися конкурси для студентів-перекладачів. Організаторами виступили викладачі кафедри теорії та практики перекладу.

Конкурс усного перекладу провели старші викладачі кафедри Михайло Тарапатов і Віра Хоровець. Його учасники, студенти ІІІ і IV курсів, демонстрували навички усного мовлення під час послідовного перекладу на англійську текстів із загальної та галузевої тематики. За оцінкою журі, студенти показали високий рівень професійних перекладацьких умінь та гарне володіння відповідною термінологією.


Дипломи за зайняте перше місце отримали студентки  IV курсу Анастасія Горшкова і Софія Лучина, друге місце посіли студент ІІІ курсу Максим Костенко і студентка IV курсу Тетяна Рак, третє – студентка ІІІ курсу Ольга Перва.  


Щорічний фонетичний конкурс з англійської мови організував старший викладач кафедри теорії та практики перекладу Сергій Романюк. У змаганні взяли участь студенти I-III курсів спеціальностей «Переклад (англійська)», «Переклад (новогрецька)», «Переклад (італійська)». Крім того, у рамках профорієнтаційної роботи спробувати свої сили у конкурсі запропонували кращим учням Маріупольського міського ліцею, у якості глядачів запросили й учнів НВК «Гімназія-школа» №27. 


До складу журі ввійшли старші викладачі кафедри теорії та практики перекладу Марія Смирнова і Михайло Тарапатов та одна з переможниць конкурсу минулих років, студентка IV курсу спеціальності «Переклад (англійська)» Софія Лучина.


Учасники продемонстрували навички володіння англійською мовою, виконавши п'ять конкурсних завдань. Вони змагалися у швидкості вимови англійських скоромовок, аудіюванні, презентаціі діалогів та віршів, розшифровці транскрипцій. 


За результатами конкурсу призові місця розділили між собою студентки спеціальності «Переклад (англійська)». Перше місце посіла студентка І курсу Ольга Гайдарова, друге місце – студентка ІІ курсу Тетяна Гришанова, третє – студентка ІІ курсу Ганна Повод.

 

Читайте також: У МДУ визначили кращих майстрів усного та писемного перекладу з новогрецької

Переглядів: 1187 | Додав: Press