Головна » 2019 » Листопад » 4 » На базі МДУ пройшов II етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури
10:06
На базі МДУ пройшов II етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури

2 листопада на факультеті філології та масових комунікацій Маріупольського державного університету відбувся II етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Олімпіади школярів із базових предметів проводяться щороку під егідою Міністерства освіти і науки України та націлені на активне розвинення у молоді інтелектуальних здібностей і творчого потенціалу, а також на мотивування учнів до поглибленого вивчення навчальних дисциплін.


Цього року учасниками змагання знавців української мови і літератури стали понад 130 учнів 8-11 класів усіх шкіл міста. Роботи школярів перевіряло авторитетне журі у складі вчителів вищої категорії та вчителів-методистів разом із представниками експертної групи та апеляційної комісії. 


II етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури традиційно проводиться за активної участі викладачів кафедри української філології, яка вже понад 20 років здійснює підготовку філологів і вчителів української мови та літератури. До складу організаційного комітету увійшли викладачі кафедри Ірина Мельничук, Марія Нікольченко і Тетяна Тютюма, а також методист Методично-консалтингового центру Маріупольської міської ради Тетяна Горюнова і вчитель НВК «гімназія школа» № 27 Олена Шолохова.


Виконуючи завдання олімпіади, школярі демонструвати свої знання в галузі мовознавства, літературознавства, а також навички креативного мислення. Окрім традиційного теоретичного блоку, мовна і літературна частини олімпіади мали творчу складову – учням потрібно було написати твір.


Читайте також: МДУ взяв участь у Ярмарку професій у Волновасі

 

Переглядів: 935 | Додав: Press2