Головна » 2019 » Січень » 21 » Конференція школи «Юний дослідник»: у центрі уваги учнів молодіжний сленг, фейки, освітня міграція та фемінізм
14:52
Конференція школи «Юний дослідник»: у центрі уваги учнів молодіжний сленг, фейки, освітня міграція та фемінізм

20 січня у Маріупольському державному університеті пройшла науково-практична конференція обласної очно-заочної школи «Юний дослідник», організована за підтримки Ради молодих вчених МДУ. Понад півсотні школярів Донеччини презентували результати своїх досліджень у галузі української літератури, мовознавства, історії, журналістика, соціології та економіки.

На відкритті конференції присутніх привітали голова Ради молодих вчених, доцент В’ячеслав Кудлай, доцент кафедри історичних дисциплін Вадим Коробка, доцент кафедри української філології Віктор Дворянкін і голова студентської ради МДУ Сергій Яровий. Вони розповіли про розвиток студентської науки та здобутки молодих вчених університету і побажали учням творчої наснаги та великих успіхів у проведенні наукових пошуків.


Учасники конференції досліджували вплив фемінізму на суспільство, проблему домашнього насильства, шкільну соціалізацію, молодіжний сленг, лексичні особливості сучасної реклами, фейки, процеси міжнародної освітньої міграції та інші актуальні проблеми.


Низка учнівських доповідей була присвячена історії рідного краю. Школярі розповіли про формування населення Маріуполя у XVIII-XX століттях, розвиток чоловічого навчання у Маріуполі на межі ХІХ і ХХ століть, Голодомор 1932-1933 рр. у Північному Приазов’ї, Грецький суд м. Маріуполя як одну з форм самоврядування у період Російської імперії. Приділили увагу також обрядовим традиційним стравам греків Маріуполя й особливостям походження та функціонального призначення килимів греків Приазов’я.


Обласна школа «Юний дослідник» створена на базі Донецького відділення Малої академії наук України з метою залучення учнівської молоді регіону до пошукової, дослідницької, експериментальної роботи і забезпечення умов для їх професійного самовизначення. У рамках школи обдаровані учні мають змогу поглиблено вивчати базові навчальні дисципліни, користуватися матеріально-технічною базою та бібліотечним фондом закладів вищої освіти для проведення наукових досліджень. 


Заняття тривають протягом навчального року. Зі слухачами школи в очній та заочній формах працюють викладачі кафедр української філології, англійської філології, історичних дисциплін, економіки та міжнародних економічних відносин, соціальних комунікацій МДУ. 


Читайте також: Абітурієнту - 2019: МДУ оголошує набір на прискорені курси підготовки до ЗНО

Переглядів: 1139 | Додав: Прес-центр