Головна » 2019 » Березень » 15 » На курсах МДУ вчителі історії ознайомилися з новими освітніми технологіями
17:22
На курсах МДУ вчителі історії ознайомилися з новими освітніми технологіями

15 березня на базі Центру підвищення кваліфікації та післядипломної освіти Маріупольського державного університету завершилися курси підвищення кваліфікації вчителів історії загальноосвітніх навчальних закладів Маріуполя за програмою «Інноваційні освітні технології викладання історичних дисциплін, правознавства та курсу «Громадянська освіта».  

Під час курсів слухачі поглиблювали педагогічні та фахові знання, опановували наукові основи з теорії та практики викладання, удосконалювали практичні вміння і навички, необхідні для професійної діяльності в сфері освіти, знайомилися з інноваційними методами викладання, а також вітчизняними та закордонними досягненнями в галузі психолого-педагогічних наук.


Лекційні та практичні заняття для вчителів історії проводили викладачі МДУ: професор Володимир Романцов, доценти Вадим Коробка, Світлана Новикова, Анжела Папазова, Леніна Задорожна-Княгницька, Людмила Варава, а також вчителі-практики Світлана Кулешова і Олена Александрова.


У якості слухачів курсів до своєї Альма-матер повернулися 8 випускників минулих років. Для Юлії Бороденко, випускниці 2014 року, яка зараз працює вчительки історії Маріупольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №66 ці курси стали першими і дозволили ознайомитися з новими методами викладання.

Приємно було повернутися у рідні стіни, знову зустрітися зі своїми викладачами і відчути себе студенткою,  


– Юлія Бороденко.

Також учасники відзначили, що включення до програми підвищення кваліфікації особливостей викладання нового курсу «Громадянська освіта» зроблено досить вчасно. Цей курс почав викладатися у закладах середньої освіти лише з 2018 року і спрямований на соціалізацію особистості, формування національної свідомості, громадянської позиції, загальної культури, світоглядних орієнтирів, критичного мислення учнів.


За результатами навчання 21 слухач програми курсу отримав свідоцтво про підвищення кваліфікації встановленого зразка. З успішним завершенням курсів педагогів привітала декан історичного факультету МДУ, професор Вікторія Лисак.


Читайте також: Маріупольські вчителі розпочали навчання на курсах підвищення кваліфікації у МДУ

Переглядів: 1110 | Додав: Press