Головна » 2019 » Вересень » 16 » Послу Грецької Республіки в Україні Георгіосу Пукаміссасу вручили медаль «За заслуги перед МДУ»
12:24
Послу Грецької Республіки в Україні Георгіосу Пукаміссасу вручили медаль «За заслуги перед МДУ»

13 вересня Маріупольский державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас, у якого невдовзі завершиться термін перебування в Україні. 

За плідну співпрацю у галузі освіти, науки та культури ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов вручив дипломату медаль «За заслуги перед МДУ».
 

Посольство Греції на чолі з Георгіосом Пукамісассом всебічно підтримувало Маріупольский держуніверситет на шляху розвитку співпраці з Грецькою Республікою. На сьогоднішній день МДУ реалізує 14 договорів із грецькими партнерами, у тому числі з провідними вишами Греції. У рамках цих угод викладачі та студенти університету регулярно беруть участь в освітніх, наукових та культурних стажуваннях у Греції.


На базі єдиного в Україні факультету грецької філології та перекладу працює Інститут українсько-грецької дружби та елліністичних досліджень і унікальна бібліотека елліністичних студій імені Костянтиноса Левендіса. За сприяння Посольства Греції університет неодноразово отримував наукові та художні книги від Міністерства закордонних справ Грецької Республіки.


Костянтин Балабанов подякував Георгіосу Пукаміссасу за його внесок у розвиток міжнародного співробітництва університету і побажав великих успіхів у подальшій дипломатичній діяльності.


Читайте також: Професора МДУ Тетяну Іванову нагородили Почесною грамотою Донецької облдержадміністрації

Переглядів: 1122 | Додав: Press2