Головна » 2019 » Червень » 10 » Народний ансамбль танцю «Промінь» виступив на фестивалі «Дике поле. Шлях до Європи»
13:42
Народний ансамбль танцю «Промінь» виступив на фестивалі «Дике поле. Шлях до Європи»

8 червня народний ансамбль народного танцю «Промінь» Маріупольського державного університету взяв участь в історико-культурному фестивалі-реконструкції «Дике поле. Шлях до Європи».

Культурний захід відбувся на березі водосховища у межах охоронної зони Українського степового природнього заповідника «Кам’яні могили» за підтримки Донецької облдержадміністрації.


Відвідувачі фестивалю змогли побачити реконструкцію історії України скіфської, княжої, козацької доби та доби відродження незалежності, показові виступи клубів реконструкторів, національні традиційні козацькі змагання, спробувати старовинні національні страви, відвідати вернісаж і майстер-класи майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Також програма заходу передбачала вечірній показ сучасних українських фільмів під відкритим небом і концерт за участі кращих колективів області.


Народний ансамбль танцю «Промінь» виступив на фестивалі з номерами «Святковий гопак», «Дуба-танець», «Соло Остапа» та «Поліські візерунки». 
 

Колектив є візитівкою та справжньої гордістю Маріупольського держуніверситету, переможцем численних всеукраїнських і міжнародних конкурсів, постійним учасником університетських і міських культурних заходів. Творчість ансамблю спрямована на розвиток і популяризацію української культури як на теренах України, так і за кордоном. 
 

Читайте такожСтуденти МДУ демонстрували таланти у рамках проекту «Student Challenge»

Переглядів: 1111 | Додав: Press