Головна » 2019 » Квітень » 10 » Наукова бібліотека МДУ надаватиме професійну підтримку персоналу бібліотек переміщених університетів
12:47
Наукова бібліотека МДУ надаватиме професійну підтримку персоналу бібліотек переміщених університетів

Наукова бібліотека Маріупольського державного університету виграла конкурс серед бібліотек, на базі яких діють центри «Вікно в Америку», й отримала грант на організацію навчань з актуальних питань для персоналу і читачів бібліотек переміщених університетів.

Малий грант на реалізацію проекту «WOA on the Go»: професійна підтримка персоналу бібліотек переміщених університетів у м. Маріуполь» центру «Вікно в Америку» надала Асоціація «Інформатіо-Консорціум» за підтримки Посольства США в Україні.


У рамках проекту співробітники центру, який працює на базі МДУ, проводитимуть дводенні навчання для персоналу бібліотек переміщених університетів. Навчання спрямовані на стимулювання професійного розвитку фахівців бібліотек переміщених закладів вищої освіти та заохочення їх ставати активними учасниками процесів реформування університетів. Реалізація проекту відбуватиметься у співпраці з Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою.


З 5 по 8 квітня у Києві проходила низка тренінгів і семінарів з питань реалізації проекту «Підтримка бібліотек переміщених університетів Сходу та Криму» і подальшого розвитку американських інформаційно-ресурсних центрів. Від Маріупольського державного університету в освітніх заходах взяли участь заступник директора наукової бібліотеки Світлана Назар'єва і координатор Маріупольського центру «Вікно в Америку» Олена Охріменко. 
 

Співробітники МДУ поспілкувалися з помічником аташе з питань культури Посольства США в Україні, представниками програм Американських Рад з міжнародної освіти, Програми академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта в Українi, благодійного фонду «Бібліотечна країна», Координаційного центру переміщених ВНЗ, директорами переміщених університетів. Обговорювалися перспективи співробітництва у рамках проекту «WOA on the Go»: професійна підтримка персоналу бібліотек переміщених університетів у м. Маріуполь», а також питання ребрендінгу та формуванню єдиної концепції просування центрів у мережі інтернет.


У рамках заходів відбулося святкування 15-річного ювілею проекту «Вікно в Америку» за участі Посла США в Україні Марі Йованович. Пані Посол високо оцінила роботу Маріупольського центру «Вікно в Америку» і висловила сподівання на подальшу співпрацю у реалізації проекту з підтримки бібліотек переміщених університетів.

 

Читайте такожВолонтер центру «Вікно в Америку» Яна Панова відвідала тренінг Американського дому у Києві

Переглядів: 1118 | Додав: Press