Головна » 2019 » Листопад » 25 » У МДУ обговорили проблеми розвитку міжнародних економічних відносин і вдосконалення програм підготовки фахівців цього напряму
08:27
У МДУ обговорили проблеми розвитку міжнародних економічних відносин і вдосконалення програм підготовки фахівців цього напряму

22 листопада на економіко-правовому факультеті Маріупольського державного університету відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Особливості інтеграції країн у світовий економічний та політико-правовий простір».

Конференція була організована з ініціативи кафедри економіки та міжнародних економічних відносин МДУ спільно з іноземними університетами Польщі, Грузії, Молдови, Болгарії, департаментом з питань економіки Маріупольської міської ради та маріупольским відділенням Донецької торгово-промислової палати.


На відкритті конференції учасників привітали проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Ірина Петрова, декан економіко-правового факультету, професор Роман Толпежніков, завідувач кафедри економіки та міжнародних економічних відносин МДУ, професор Юрій Чентуков, начальник відділу економічного аналізу підприємницького потенціалу департаменту з питань економіки Маріупольської міської ради Андрій Сльота, начальник відділу міжнародних зв'язків та розвитку підприємництва відділення у м. Маріуполь Донецької ТПП Олександр Манойло та інші почесні гості.


На пленарному засіданні з доповіддю на тему «70 років непростого шляху інтеграції Китаю у глобальний світовий простір» виступив професор кафедри економіки та міжнародних економічних відносин, заслужений діяч науки і техніки України Юрій Макогон. Загалом результати своїх досліджень представили близько 100 науковців із закладів вищої освіти Тбілісі (Грузія), Львова, Вінниці, Миколаєва та Маріуполя. 


Під час конференції обговорювалися теми розвитку інтеграційних процесів, міжрегіональної взаємодії та транскордонного співробітництва, міжнародних фінансово-кредитних та валютних відносин, міжгалузевої співпраці в умовах глобалізації, забезпечення сталого розвитку країн у контексті сучасних світових процесів, особливості розвитку зовнішньоекономічних та політичних відносин країн.


Також у рамках заходу за участі викладачів кафедри економіки та міжнародних економічних відносин та стейкхолдерів – роботодавців, випускників та студентів – відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню освітніх програм «Міжнародна економіка» та «Міжнародні економічні відносини. Міжнародний бізнес».  Метою таких зустрічей є вироблення спільного бачення напрямів удосконалення змісту освітніх програм, зокрема, практичної підготовки та компетентностей майбутніх фахівців з урахуванням потреб замовників і споживачів освітніх послуг.


Читайте також: Під час міжнародної конференції у МДУ обговорили культурні інновації та відкрили художню експозицію

 

 

Переглядів: 962 | Додав: Press2