Головна » 2019 » Травень » 27 » Неформальна освіта, велоінфраструктура, «розмовляючий» бренд: у МДУ підбили підсумки програми «GOxChange»
16:14
Неформальна освіта, велоінфраструктура, «розмовляючий» бренд: у МДУ підбили підсумки програми «GOxChange»

27 травня у Маріупольському державному університеті студенти з 14 областей України презентували власні ідеї проектів, націлених на покращення іміджу Маріуполя. Протягом тижня вони знайомилися з містом, відвідували культурно-освітні заходи, спілкувалися з цікавими людьми та просто весело проводили час, для того щоб розвіяти стереотипи про Маріуполь і Схід України.

Візит молоді до Маріуполя відбувся у рамках програми студентського обміну «GOxChange», яку реалізують громадська організація «Global Office», Міністерство молоді та спорту України, Донецька облдержадміністрація та МДУ за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC).


Учасники представили ідеї проектів у п’яти темах: «Освіта», «Урбаністика», «Медіа», «Екологія», «Демократія і права людини».


Команда «освітян» запропонувала організувати освітній кемпінг, який дозволив би маріупольській молоді отримувати неформальну освіту і примножувати свої знання. «Урбаністи» запропонували оновити велоінфраструктуру для більш зручного і нешкідливого для екології пересуванням містом. «Медійники» виступили з ідеєю зняти іміджеве відео про Маріуполь, щоб бренд міста «заговорив» і став більш відомим.


Команда, яка працювала над темою екології, обрала метою свого проекту формування екосвідомості та екокультури серед громадськості і, передусім, серед учнівської молоді. Для цього вони запропонували провести еко-форум. Для підсилення політичної свідомості молоді Маріуполя «демократи» презентували проект «ТиПУ.Маріуполь», який передбачає створення і поширення аналітичного контенту політичного спрямування у соціальних мережах Телеграм та Інстаграм.


Актуальність і важливість запропонованих проектів відзначила проректор з науково-педагогічної роботи МДУ, доцент Ірина Петрова, яка нагадала, що університет вже вдруге бере участь у проекті «GOxChange». Вона привітала учасників програми, подякувала за візит до міста й до університету і побажала успіхів у навчанні та розбудові Української держави.    


Маріупольські студенти матимуть змогу стати учасниками «GOxChange» восени 2019 року. Деталі участі можна дізнатися на сторінці проекту у Facebook.


Читайте також«GОxChange»: МДУ зустрів студентів з 14 областей України

Переглядів: 904 | Додав: Press