Головна » 2019 » Червень » 20 » «Незабутній безцінний досвід» – студент грецького університету Іоанніс Ціріміангос про навчання у МДУ
09:34
«Незабутній безцінний досвід» – студент грецького університету Іоанніс Ціріміангос про навчання у МДУ

Впродовж семестру у Маріупольському державному університеті навчався студент Фракійського університету імені Демокріта (Греція) Іоанніс Маріос Ціріміангос. Він приїхав до Маріуполя у рамках програми міжнародної кредитної мобільності Еразмус+, яка фінансується Єврокомісією.

За допомоги викладачів кафедри педагогіки та освіти і кафедри слов'янської філології та перекладу студент опановував методики навчання іноземних мов, вивчав російську мову та особливості міжкультурної комунікації, брав участь у наукових і культурних заходах. 


По завершенні навчання у МДУ Іоанніс Ціріміангос отримав сертифікат Еразмус+ та академічну довідку з оцінками з прослуханих курсів. Перед поверненням на Батьківщину він розповів про свою спеціальність, відносини з викладачами і студентами МДУ та враження від перебування у Маріуполі.


Іоанніс, розкажіть, на якій спеціальності ви навчаєтесь у Фракійському університеті імені Демокріта і чому обрали саме цей напрям.

Я навчаюся на четвертому курсі факультету мови, літератури та культури країн Причорномор'я на спеціальності «Російська філологія». Насправді, вступ на цю спеціальність був випадковістю, але не дивлячись на це, я не шкодую про свій вибір. До того ж, я бачу в цьому можливість вивчити нову іноземну мову.


Як ви стали учасником програми мобільності Еразмус+?

Інформація про програму мобільності була розміщена на офіційному веб-сайті мого факультету, і я вирішив заповнити анкету участика. Раніше мені вже доводилося брати участь у подібних програмах обміну, але вони тривали не довго і проводилися поза межами навчальних закладів.


Чи відвідували ви Україну до цього року? Яке враження на вас справив Маріуполь?

Тут я вперше. На жаль, не знав про Україну, але коли став учасником програми – почав знайомитися з країною. Як на мене, Маріуполь – прекрасне місто, в якому багато культурних елементів, він є невід'ємною частиною грецької історії. Що стосується студентського життя, то в Маріуполі часто проводяться різні культурні заходи, тому студентам нема коли нудьгувати.


Яких знань та навичок ви набули під час навчання у Маріуполі?

Можу сказати, що в мене була дуже гарна практика з російської мови. У цьому допоміг не лише університет, а й спілкування з місцевими жителями. Тепер я можу легко спілкуватися російською мовою, не відчуваючи страху.


Які відносини у вас склалися зі студентами і викладачами університету?

Протягом навчання я відчував себе комфортно серед інших студентів університету. Хочу відзначити, що я адаптувався швидше, ніж думав. Загалом, потішив той факт, що я зміг налагодити добрі відносини з людьми, які завжди і в усьому допомагали мені.


Опишіть своє перебування в Україні і в Маріуполі трьома словами.

Незабутній безцінний досвід.


Що б ви побажали українським студентам?

Студентам, які незабаром закінчать університет, я бажаю великих успіхів і професійного зростання. Тим, хто тільки починає свій шлях, я хотів би сказати, що студентські роки – це унікальний досвід, це можливість розвинути необхідні життєві навички та знайти справжніх друзів, але, перш за все, університет і студентство – це основа майбутнього життя, і тільки від нас залежить, чи буде воно успішним.


Щиро вітаємо Іоанніса із завершенням навчання у МДУ та бажаємо успішного застосування набутих знань!
 

Читайте також: Еразмус+: викладачі МДУ прочитали лекції студентам Фракійського університету імені Демокрита

Перед головним корпусом університету

Разом з викладачами кафедри педагогіки та освіти
 

З викладачем кафедри слов'янської філології та перекладу
 

Флешмоб до Всесвітнього дня вишиванки
 

На Всеукраїнській науково-практичній конференції «Нова українська школа в умовах викликів сучасності»
 

На святкуванні Дня незалежності Греції

Переглядів: 1354 | Додав: Press2