Головна » 2023 » Жовтень » 27 » Історія МДУ пролунала на Міжнародній академії миру
17:30
Історія МДУ пролунала на Міжнародній академії миру

Маріупольський державний університет відомий в усьому світі. Його амбасадори не тільки переймають провідний досвід від дружніх іноземних спільнот, а й розповідають про досягнення та перемоги своєї академічної родини.

Представниці незламного вишу стали учасницями Міжнародної академії миру, ініційованої Європейською асоціацією місцевої демократії (ALDA) у межах програми Еразмус+.


Проєкт обʼєднав молодь і тренерів з Ірландії, Франції, Іспанії, Польщі, Боснії та Герцеговини, Хорватії, України. Маріупольський університет долучився до проєкту на запрошення представництва Агенції місцевої демократії (LDA) у Маріуполі.

 

Активності проходили з 22 по 28 жовтня у столиці Хорватії – Загребі. До країни Балканського півострову вирушили фахівчиня Центру міжнародної освіти Катерина Горюнова і начальниця відділу інформації та звʼязків з громадськістю Оксана Деревʼянко.

 

Програма передбачала тренінги з поведінки під час виникнення конфліктів, дипломатичних перемовин, допомоги громадянам країн, постраждалих від конфлікту. Крім того, представниці МДУ мали можливість познайомитися з хорватською культурою, а також відвідати місця для відпочинку і просвітництва.

 

Користуючись нагодою, Катерина Горюнова представила міжнародній спільноті історію становлення незламності Маріупольського університету. Освітянка розповіла про ситуацію у Донецькому регіоні до і після початку повномасштабного вторгнення, тяжкий шлях відновлення вишу, результати його діяльності та подальші амбітні плани.

 

Вже під час зустрічі з партнерами проєкту та лідерами національних груп присутні домовилися про майбутню співпрацю з Центром МДУ у Литві та реалізацію спільних проєктів.

 

Надважливо та символічно, що сьогодні голос Маріуполя лунає на Міжнародній академії миру. Ми вдячні за можливість розповісти майбутнім миротворцям героїчну історію університету, яка твориться саме зараз, кожної хвилини.

Впевнені, що кейси двох маріупольських інституцій – LDA та МДУ, які не лише вистояли, а й продовжують невпинний рух на шляху служіння через навчання, – надихнуть молодь Європи кожного дня робити внесок у підтримку ідеї життя без війни, бути успішними у вирішенні конфліктів і долучатися до волонтерських ініціатив,


– фахівчиня Центру міжнародної освіти

Катерина Горюнова.

 


Читайте також: Литовський університет допомагатиме українській молоді вступати до МДУ


Переглядів: 312 | Додав: Прес-центр