Головна » 2019 » Травень » 21 » Студенти-правознавці МДУ проходитимуть стажування в Афінському університеті
17:48
Студенти-правознавці МДУ проходитимуть стажування в Афінському університеті

21 травня у Маріупольському державному університеті відбулася зустріч ректора Костянтина Балабанова з деканом юридичного факультету Афінського національного університету імені Каподистрії, професором Калліопі Фотіаді та проректором Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академіком Вячеславом Комаровим.

Авторитетні правознавці прибули до Маріуполя для участі у Міжнародній науково-практичній конференції «Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні», яка проходитиме на базі університету завтра.


Під час зустрічі представники закладів вищої освіти обговорили перспективи співпраці у напрямку підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі права. У результаті плідних переговорів була досягнута низка важливих домовленостей.


Афінський університет як член Європейської асоціації юридичних шкіл сприятиме залученню до цієї авторитетної міжнародної організації Маріупольського держуніверситету. Окрім грецького вишу, до асоціації входять всесвітньо відомі заклади вищої освіти: Берлінський університет імені Гумбольдта, університет Пантеон-Асса Париж II, Лондонский Королівський коледж, Римський університет Ла Сапієнца, Амстердамський університет. З деякими із цих університетів МДУ вже має угоди про співробітництво.


МДУ більше 20 років успішно співпрацює з Афінським національним університетом імені Каподистрії. У Під час зустрічі обговорювалися питання співробітництва між економіко-правовим факультетом МДУ і юридичним факультетом Афінського університету у рамках програми академічної мобільності Eразмус+. Зокрема, планується підписати договір про співпрацю між факультетами у доповнення до вже діючої угоди, укладеної між двома університетами. Новий договір передбачатиме можливості стажування студентів-правознавців МДУ на юрфаці грецького університету. Стажування буде доступним для студентів спеціальностей «Право» і «Міжнародне право».
 

МДУ має 25-річний досвід підготовки юристів. Студенти-правники слухають лекції авторитетних українських і зарубіжних вчених, авторів підручників і законопроектів, а для вдосконалення практичних навичок майбутніх правознавців на економіко-правовому факультеті МДУ працює Юридична клініка, яка надає безкоштовну правову допомогу соціально незахищеним верствам населення.


У 2019 році Маріупольський державний університет відкрив унікальну для Маріуполя і Донеччини, бакалаврську програму – «Міжнародне право». Намір підтримати розвиток нової спеціальності висловили і професор Калліопі Фотіаді, і академік Вячеслав Комаров. 


Читайте також: Еразмус+: доцент МДУ Світлана Арабаджи вчилася розвивати бізнес-навички у молоді шляхом неформальної освіти

Переглядів: 1113 | Додав: Прес-центр