Головна » 2019 » Грудень » 5 » З 2020 року МДУ готуватиме журналістів за європейськими програмами
14:32
З 2020 року МДУ готуватиме журналістів за європейськими програмами

З 2 по 4 грудня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка проходили тренінги для тренерів з написання освітніх програм у рамках міжнародного проєкту Еразмус+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм». 

В освітніх заходах взяли участь декан факультету філології та масових комунікацій Маріупольського державного університету, професор Світлана Безчотнікова і доцент кафедри соціальних комунікацій Олена Мельникова-Курганова.


Тренінги проводив професор Інституту мистецтв, дизайну і технологій Дан Лері (Ірландія) Девід Квін. Метою занять була підготовка кадрів для вдосконалення навчальних програм із журналістики в десяти українських університетах-учасниках проєкту Еразмус+. 


Під час тренінгів учасники обговорювали узгодженість Європейської та Національної рамок кваліфікацій, а також Національними стандартами за спеціальністю. На цьому  етапі  МДУ презентував аналітичні матеріали до самоаналізу діяльності кафедри соціальних комунікацій з підготовки журналістів.


У березні 2020 року кафедра представлятиме англомовні версії бакалаврської та магістерської програм з журналістики, які проходитимуть оцінювання європейськими колегами та перевірку на готовність до впровадження у навчальний процес за європейськими нормами.


Таким чином, з 1 вересня 2020 року першокурсники спеціальності «Журналістика» навчатимуться за новими освітніми програмами, розробленими за стандартами ЄС та нормами Європейської рамки кваліфікацій.
 

Читайте такожУ рамках проєкту Еразмус+ викладачі МДУ відвідали польський виш й обговорили актуальні проблеми журналістської освіти
 

Підпишіться на телеграм-канал t.me/mdu_mariupol і першими дізнавайтеся найцікавіші новини МДУ
 

Переглядів: 1030 | Додав: Press