Головна » 2019 » Червень » 26 » Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа зустрівся зі студентами і викладачами МДУ
12:23
Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа зустрівся зі студентами і викладачами МДУ

26 червня Маріупольський державний університет вперше відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа. В університеті почесному гостю показали Італійський культурний центр, створений у 2008 році за підтримки Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні, та інші міжнародні центри, відкриті зі підтримки зарубіжних партнерів.

Екскурсію проводив ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов, який розповів пану Послу про результати міжнародної діяльності університету й успішний досвід співпраці з італійськими університетами: Мессінським університетом, Римським університетом «Tor Vergata», Університетом Базилікати, Університетом для іноземців міста Перуджі та іншими.


У рамках візиту Давіде Ла Чечіліа зустрівся з викладачами кафедри італійської філології та студентами, які вивчають італійську мову і прочитав відкриту лекцію «Італія та Європа». Сьогодні Посол Італії також візьме участь в урочистій церемонії вручення дипломів бакалаврам МДУ.


Маріупольський державний університет є важливим центром із вивчення та популяризації італійської мови та культури на Сході України. Вже 10 років університет готує філологів, перекладачів і вчителів італійської мови. Студенти МДУ регулярно беруть участь у міжнародних програмах в Італії і посідають призові місця в олімпіадах з італійської мови. Випускники спеціальності «Мова та література (італійська)» працюють у мовних школах, представництвах міжнародних компаній, відділах міжнародних зв’язків державних установ або продовжують навчання в італійських університетах.
 

Читайте також: Студентка МДУ Олександра Федотова перемогла в олімпіаді і побувала на прийомі у Посла Італії

Переглядів: 1541 | Додав: Press