Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Правники МДУ прослухали лекції з прав людини
17:45
Правники МДУ прослухали лекції з прав людини

24 жовтня студенти I-II курсу спеціальності «Право» Маріупольського державного університету прослухали лекції «Права дитини та механізми захисту прав» і «Роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у забезпеченні прав людини».

Лекцію майбутнім юристам прочитала начальник відділу регіонального представництва в Донецькій та Луганській областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юлія Башкірова. 


На початку заходу присутні обговорили механізми захисту прав, гарантовані державою права, зокрема право на освіту, охорону здоров’я, працю та інші, що передбачені Конституцією України. Також Юлія Башкірова звернула увагу студентів на особливості роботи Уповноваженого та Секретаріату Уповноваженого ВРУ.
 

Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини та громадянина здійснює Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, а Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини є постійно діючим органом. Основними його завданнями є організаційне, правове, науково-консультативне, інформаційно-аналітичне, науково-експертне, контрольне, матеріально-технічне, фінансове та інше забезпечення діяльності Уповноваженого з метою здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини та громадянина,


– Юлія Башкірова. 


Крім того, присутні розглянули ситуації щодо можливого порушення прав студента і отримали рекомендовані практичні вправи задля їх вирішення.


Читайте також: Студенти МДУ знайомилися з роботою поліцейських і рятівників

Переглядів: 935 | Додав: Press2