Головна » 2019 » Листопад » 1 » Представники Європейського Союзу провели зустріч із молоддю на базі МДУ
14:53
Представники Європейського Союзу провели зустріч із молоддю на базі МДУ

Цього тижня у рамках Всеукраїнського молодіжного форуму «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні» Маріупольський державний університет відвідала делегація Європейського Союзу, в складі якої прибули Генеральний директор з питань розширення ЄС Крістіан Даніелсон, Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас і керівник групи підтримки України в Європейській комісії Пітер Вагнер. 

Ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний кконсул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов розповів гостям про успішну міжнародну співпрацю університету і показав Інформаційний центр ЄС, відкритий у 2015 році. Після цього дипломати зустрілися з учасниками молодіжного форуму. Говорили про європейські перспективи для України, ґендерну політику та побудову демократичного суспільства. 


Молодь активно ставила питання. Цікавилася, як залучити інвестиції до України, як у країнах ЄС відбувається взаємодія з молоддю і в чому полягає роль послів європейської молоді (Young European Ambassadors). Також учасники зустрічі запитали в гостей, що вони думають з приводу трудової міграції в Україні.


Пітер Вагнер висловив думку, що той факт, що багато українців працюють за кордоном не є проблемою, адже зароблені гроші вони надсилають до України. Проте ЄС як і раніше прагне поділитися з українцями досвідом розвитку приватного підприємництва, що сприятиме появі нових робочих місць.


Матті Маасікас з цього приводу додав, що його Батьківщина, Естонія, також стикалася з проблемою відтоку робочої сили, проте коли економічна ситуація в країні покращилася, люди повернулися. На думку Голови Представництва ЄС, так буде і в Україні.


Маріупольський державний університет активно співпрацює з установами й організаціями Європейського Союзу. У різні роки МДУ відвідували Єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Ган, голови Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, Ян Томбінський і Хюґ Мінґареллі. За підтримки Представництва Європейського Союзу в університеті був створений Інформаційний центр ЄС, який займається поширенням інформації про Європейський Союз серед населення Маріуполя та регіону, а цього року в МДУ вже втретє проходив День кар'єри ЄС.
 

Нагадаємо, що в рамках цього візиту до Маріуполя Представництво ЄС в Україні провело низку інформаційно-просвітницьких заходів на базі університету із залученням студентів, школярів і маріупольських підприємців.  


Читайте також: Майбутнє України за 5 хвилин: у МДУ молодь презентувала Президентові своє бачення розвитку держави

Переглядів: 892 | Додав: Press2